3 Μαρ 2013

Οι κλασσικοί, κρετίνοι ελληναράδες: Πιο σημαντικό από το σκάνδαλο της Siemens, το …Βατοπαίδι!


DUIMOSKOPISI Δεν πειράζει ηλίθιε, σκάσε και πλήρωνε τα 22 δις από τις υπερτιμολογήσεις, κάτσε και βλέπε την πατρίδα σου υποδουλωμένη στους γερμανούς από τους γερμανοτσολιάδες πολιτικούς της λίστας Χριστοφοράκου. Κάτσε και εξημερώσου από τις φυλλάδες της διαπλοκής με τις ολοσέλιδες της Μήζενς. Βάρα και παλαμάκια στον ....
Χριστοφοράκο για τις εξαιρετικές του επιλογές για το χαβιάρι.
Άλλωστε, τώρα που οι περιβόητες “σκανδαλώδεις” ανταλλαγές του Βατοπαιδίου έχουν ανακληθεί, σώθηκε η Ελλάδα. Βλάκα, ηλίθιε, κρετίνε Ελληναρά. Ούτε τώρα δεν κατάλαβες…
Το οτι παίρνεις τα παιδιά σου στον λαιμό σου με την βλακεία που σε δέρνει, μπορεί να μην σε απασχολεί. Το ότι παίρνεις ολόκληρη την χώρα στον λαιμό σου; Και μετά αναρωτιόμαστε ποιοί αποθέωναν τον Γιωργάκη σήμερα.

Τους πολιτικούς και το πολιτικό σύστημα θεωρούν υπεύθυνους για τα σκάνδαλα οι πολίτες δίχως να έχουν καμία αμφιβολία περί αυτού. Αυτή είναι η απάντηση σχεδόν όλων όσοι συμμετείχαν στη δημοσκόπηση της VPRC για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών.

Πολύ μεγάλο ποσοστό των ερωτηθέντων καταλογίζει ευθύνες στο κράτος, στις μεγάλες επιχειρήσεις και στις τράπεζες για τα σκάνδαλα που ταλανίζουν την πολιτική ζωή της χώρας.
Για την ακρίβεια, όπως αποτυπώνεται στη δημοσκόπηση οι πολιτικοί ευθύνονται κατά 99%, το κράτος κατά 89%, οι επιχειρηματίες κατά 88% και οι τράπεζες κατά 86%. Ακολουθούν τα Μέσα Ενημέρωσης με ποσοστό 84%, οι ξένες επιχειρήσεις με 62% και τέλος οι ίδιοι οι πολίτες με 35%.
Όσο για τις υποθέσεις που έχουν σημαδέψει την πολιτική ζωή του τόπου τα τελευταία χρόνια, είναι αυτή της λίστας Λαγκάρντ με ποσοστό 54,5%, ακολουθεί η υπόθεση του Βατοπεδίου με 47,7% και έπεται το σκάνδαλο της Siemens με 46%.
Σε ό,τι αφορά την παρουσίαση των σκανδάλων από τα Μέσα Ενημέρωσης, η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών παρακολουθούν τα γεγονότα και έχουν πειστεί ότι αυτά δεν παρουσιάζουν αντικειμενικά την κατάσταση, αφού ποσοστό 65% δεν πιστεύει καθόλου σε αυτή την αντικειμενικότητα, ενώ ταυτόχρονα επισημαίνουν (96%) τη χαρακτηριστική καθυστέρηση στην απόδοση δικαιοσύνης.
Η έρευνα διεξήχθη στις 14 και 15 Φεβρουαρίου σε δείγμα 600 ατόμων.
spirospero.gr