27 Μαρ 2013

Αποκαλυπτικό: Tα ξεφτιλίκια του Βενιζέλου και τα νταβατζιλίκια του Σαλαγιάννη. Αυτή είναι η κατάπτυστη σύμβαση, με την οποία εκβιάζουν τους εργαζόμενους του ΠΑΣΟΚ για να την υπογράψουν και να τους δίνουν... 350 ευρώ το μήνα

Σε τραγικά και επικίνδυνα πρόσωπα όχι μόνο για το ΠΑΣΟΚ (που, όπως πάνε, θα το καταντήσουν... εξωκοινοβουλευτική κεντροαριστερά) αλλά και για τη χώρα ολόκληρη εξελίσσονται ο αρχομανής Βενιζέλος και ο κολαούζος του Σαλαγιάννης.
Με τη συμβουλή προφανώς κάποιου αγράμματου νομικού (από αυτούς που τάιζε ο Σημίτης με χρυσά κουτάλια) εμφάνισαν στους..... απλήρωτους εδώ και 15 μήνες εργαζόμενους του (υπο)κόμματός τους μια προκλητική και νομικά κολάσιμη "Σύμβαση Εκ Περιτροπής Εργασίας Αορίστου Χρόνου" και τους εκβιάζουν να την υπογράψουν για να παίρνουν... πέντε δεκάρες το μήνα.
Με την κατάπτυστη αυτή ψευτό-Σύμβαση, που παραβιάζει κατάφωρα τις εργασιακές σχέσεις και στραγγαλίζει τα υπαλληλικά δικαιώματα «ο πρώτος των συμβαλλομένων έχοντας ανάγκη των υπηρεσιών ενός ή μίας μισθωτού, προσλαμβάνει τον/την δεύτερο/η των συμβαλλομένων με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου για εκ περιτροπής απασχόλησή του/της στο «Κίνημα» με τους παρακάτω όρους και προϋποθέσεις».
Πουθενά δεν αναφέρεται ότι αυτή η σύμβαση τροποποιεί την υπάρχουσα σύμβαση του εργαζόμενου ή έστω ότι αφορά τους ήδη εργαζόμενους στο "Κίνημα", άρα δημιουργεί εικόνα νέας πρόσληψης,  απεμπολείται κάθε δικαίωμα των εργαζομένων και ουσιαστικά "χαρίζονται" τα χρωστούμενα 15 μηνών!
Σε άλλες παραγράφους η σύμβαση λέει ότι μπορεί ο εργοδότης να απασχολήσει τον εργαζόμενο περισσότερες ή λιγότερες ημέρες (δηλαδή μία!) με τη νόμιμη αντιμισθία, αφού τον ενημερώσει 48 ώρες πριν. Ότι θέλουν, ότι τους βολεύει, οι γελοίοι...
Από την προηγούμενη Παρασκευή όλοι οι εργαζόμενοι κλήθηκαν από το γραφείο του απόμαχου πολιτικού Σαλαγιάννη, που εδώ κι ένα χρόνο μη έχοντας άλλη δουλειά να κάνει παριστάνει (τρομάρα του...) τον γενικό διευθυντή του ΠΑΣΟΚ να δηλώσουν τις δύο ημέρες της εβδομάδας που θέλουν να δουλεύουν για να λαμβάνουν τα 2/5 του κανονικού τους μισθού που - με τα νέα κομματικά δεδομένα- μεταφράζεται σε 350 (άντε 400) ευρώ μηνιαίως.
Κι αυτό το κόμμα (συγ)κυβερνά τον τόπο και προστατεύει τα εργασιακά δικαιώματα των ελλήνων πολιτών απέναντι στην τρόικα. Αλήθεια, τι λέει για όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς;
Πάντως οι εργαζόμενοι του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν αφήσει έτσι το θέμα. Βρέθηκαν στην Επιθεώρηση Εργασίας και εμφάνισαν το εικονιζόμενο κ@λ@χαρτο που τιτλοφορείται "Σύμβαση". Εκεί όταν το είδαν έφριξαν και τους είπαν ότι  είναι άκυρη, είναι κατασκεύασμα του ΠΑΣΟΚ και ότι αν την υπογράψει ο εργαζόμενος χάνει τα δικαιώματά του (μπορεί να ερμηνευτεί ως νέα πρόσληψη).Τους έδωσαν υπόδειγμα σύμβασης στην οποία αναφέρεται: «ο εργοδότης… αποφασίζω… την κάτωθι επιτρεπτή εκ περιτροπής απασχόληση των εργαζομένων της επιχειρήσεώς μου…».
Από εκεί επίσης  τους ενημέρωσαν ότι:  «οι εργαζόμενοι μπορούν να κάνουν αγωγή στο ΠΑΣΟΚ γιατί προσπαθεί με δόλιο τρόπο να τους διώξει ώστε να μην τους καταβάλει την αποζημίωση»
Φαίνεται από μακριά η δουλειά,  έτσι όπως πάει ο Σαλαγιάννης πάλι θα τρέχει στα... αυτόφωρα και πάλι θα παλεύουν να αποκρύψουν το γεγονός!
λυκαβητος