21 Απρ 2013

Οι 100 άνθρωποι με την μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη

Η βραβευμένη με Οσκαρ ηθοποιός Τζένιφερ Λόρενς, ο μουσικός παραγωγός και ράπερ Τζέι Ζι, η 15χρονη Μαλάλα Γιουσαφζάι από το Πακιστάν, ο γερουσιαστής του Κεντάκι Ραντ Πολ, ο συνιδρυτής του PayPal Ελον Μασκ, η κινέζα ....
τενίστρια Λι Να και ο σταρ του Μπόλιγουντ Αμίρ Κχαν φιγουράρουν στα επτά διαφορετικά εξώφυλλα του τεύχους του περιοδικού Time.
Ο λόγος; Βρίσκονται στη φετινή λίστα με τους 100 ανθρώπους που ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως.
Η ιδέα με τα ασπρόμαυρα πορτρέτα, όπως αναφέρει το περιοδικό Time, «αποτελεί μια ακόμα πρόκληση». Είναι η δέκατη χρονιά που δημοσιεύεται η λίστα με τους 100 ανθρώπους από όλους τους τομείς (τέχνες, γράμματα, επιστήμη, αθλητισμός, ακτιβισμός κ.ά.) που έχουν καταφέρει με το έργο τους και την προσωπική τους πορεία να επηρεάζουν την ανθρωπότητα.
Φέτος περιλαμβάνονται σε αυτήν 35 γυναικεία ονόματα. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα βρίσκεται στη λίστα για όγδοη φορά, ενώ φέτος έχει «στο πλευρό» του τη σύζυγό του, Μισέλ Ομπάμα.
Τη μουσική βιομηχανία εκπροσωπούν μεταξύ άλλων ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, η Κριστίνα Αγκιλέρα και η Μπιγιονσέ μαζί με τον σύζυγό της Τζέι Ζι. Ενώ τον κινηματογράφο, ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις και η Λένα Ντάναμ.
Στη λίστα υπάρχει φυσικά ο Πάπας Φραγκίσκος, αλλά και η διευθύνουσα σύμβουλος της Yahoo! Μαρίσα Μάγιερ, το νέο μέλος της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας Κέιτ Μίντλτον, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και ο κωμικός Τζίμι Φάλον.
πηγή: iKypros.gr