12 Απρ 2013

Ποια πρόσωπα κρύβονται πίσω από τις πυρηνικές απειλές του ηγέτη της Βόρειας Κορέας

Ο πολεμοχαρής ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν που βρίσκεται στο προσκήνιο λόγω των εντάσεων που έχει δημιουργήσει στην περιοχή επηρεάζεται και δρα με γνώμονα τις συμβουλές των ισχυρών και έμπειρων πολιτικών της χώρας.
Τα παλαιότερα μέλη της ...
πολιτικής σκηνής της Βόρειας Κορέας που εξαπολύει τον τελευταίο καιρό πυρηνικές απειλές, φαίνεται ότι συμβουλεύουν τον 30χρονο ηγέτη και τον επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό.
Κιμ Γιονγκ Χούι και Τσανγκ Σονγκ Ταέκ
Η μικρότερη αδερφή του πατέρα του βορειοκορεάτη ηγέτη, η Κιμ Γιονγκ Χούι και ο σύζυγός της Τσανγκ Σονγκ Ταέκ αποτελούν κομβικά στελέχη της βορειοκορεάτικης πολιτικής σκηνής επί τέσσερις δεκαετίες και κατέχουν πολλούς κυβερνητικούς τίτλους. Οι δύο πολιτικοί θεωρούνται μέντορες του Κιμ. Ο Τσανγκ θεωρείται υπερβολικά ισχυρός με μεγάλη προσωπική επιρροή. Η Κιμ πάλι, είναι στρατηγός τεσσάρων αστέρων και θεωρείται ηγετική δύναμη πίσω από τον «θρόνο».
Χγιον Γιονγ Τσολ
Στις 17 Ιουλίου 2012 προήχθη σε δεύτερο τη τάξει του Στρατού της Βόρειας Κορέας, αντικαθιστώντας τον ισχυρό πρώην αρχηγό του επιτελείου Ρι Γιονγκ Χο. Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο ανασχηματισμός μοιάζει να αποτελεί προσπάθεια του Κιμ να δείξει την εξουσία του επί του στρατεύματος. Ελάχιστα είναι γνωστά για τον Χγιον, υπάρχουν όμως ενδείξεις ότι είναι στρατηγός από το 2010 και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος.
Τσοέ Ργιονγκ Χαέ
Μαζί με τον Τσανγκ, ο Τσοέ προσπαθεί να δημιουργήσει ένα προφίλ στρατιωτικού ηγέτη για τον Κιμ. Υπήρξε στενός φίλος της οικογένειας Κιμ και έχει σπουδάσει Οικονομικά. Τον Απρίλιο του 2012, ο Κιμ τον έκανε στρατηγό τεσσάρων αστέρων χωρίς να έχει καμία στρατιωτική εμπειρία, γεγονός πρωτοφανές για τα δεδομένα της Β. Κορέας. Του έχει δοθεί μια σειρά από τίτλους, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι εξαιτίας του έπεσε σε δυσμένεια ο Ρι Γιονγκ Χο.
Τσοέ Γιονγκ Ριμ
Αποτελεί «διαχρονική» πολιτική μορφή στη Βόρεια Κορέα. Υπήρξε έμπιστος του παππού του νυν ηγέτη και απολαμβάνει την εμπιστοσύνη και των δύο διαδόχων του. Έχει διατελέσει δύο φορές αντιπρόεδρος του καθεστώτος και τον Ιούνιο του 2010 διαδέχτηκε τον Κιμ Γιονγκ Ιλ ως πρωθυπουργός. Οι βορειοκορεάτες ηγέτες δίνουν μεγάλη σημασία στο να επισκέπτονται εργοστάσια, φάρμες και βιομηχανικά πάρκα και να φωτογραφίζονται σε αυτά και τον τελευταίο καιρό ο Τσοέ έχει πραγματοποιήσει πολλές τέτοιες εμφανίσεις, σημάδι της εμπιστοσύνης και την εύνοιας του καθεστώτος προς το πρόσωπό του.
Κιμ Γιονγκ Ναμ
Πρόκειται για τον πρόεδρο της Ανώτατης Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης -του ισχυρότερου πολιτικού μηχανισμού της χώρας και είναι θεωρητικά ο αρχηγός κράτους, αν και αυτός ο τίτλος δεν υπάρχει στη Βόρεια Κορέα. Ο 85χρονος είναι επί της ουσίας υπεύθυνος του υπουργείου Εξωτερικών και έχει πραγματοποιήσει πολλά ταξίδια στο εξωτερικό, μεταξύ άλλων και στους Ολυμπιακούς Αγώνες
 http://www.iefimerida.gr/node/99936#ixzz2QFgTYM7k