20 Απρ 2013

Ξέσπασε βεντέτα μαφιόζων στην Πάτρα - Όλα δείχνουν εκτέλεση - εκδίκηση για τη διπλή δολοφονία

Ένας νεκρός και ένας σοβαρά τραυματίας από νέα μαφιόζικη ενέδρα στην οδό Άνθειας στην Πάτρα
- Η σημερινή εκτέλεση μέρα μεσημέρι φαίνεται να συνδέεται με το μακελειό της Τετάρτης
- Οι δράστες επέβαιναν σε τζιπ
- Aποκλεισμένη η περιοχή ....
- Δείτε φωτό και βίντεο από το σημείο της φονικής ενέδρας
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Ένοπλη επίθεση στην οδό Ανθείας 180 δέχτηκαν νωρίτερα δύο άντρες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το περιστατικό φαίνεται να συνδέεται με τη διπλή δολοφονία στην Πάτρα την προηγούμενη Τετάρτη.




Η επίθεση έγινε στη μέση του δρόμου ενώ η περιοχή έχει αποκλειστει από την αστυνομία.



Από την επίθεση ο ένας άνδρας έπεσε νεκρός ενώ ο άλλος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.



Οι δράστες σύμφωνα με το patrastimes πλησίασαν με τζίπ και τους πυροβόλησαν. Στη συνέχεια το αυτοκίνητο που επέβαιναν εισέβαλε μεσα σε παρακείμενο μαγαζι...



Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως πριν τους πυροβολισμούς προηγήθηκε καταδίωξη από ενόπλους στην BMW που επέβαιναν τα θύματα, ο Π. Τσ. που είναι νεκρός με τον Δ. Β. που τραυματίστηκε σοβαρά.



Όπως αναφέρει το patrastimes, στο αυτοκίνητο επέβαινε και τρίτο άτομο που έχει τραυματιστεί ελαφρά καθώς άνοιξε την πόρτα και άρχισε να τρέχει.



Σύμφωνα με πληροφορίες το τζιπ μέσα από το οποίο πυροβόλησαν οι δράστες είναι μάρκας Daihatsu Τerios.



Στον τόπο της επίθεσης εχουν βρεθεί 10 κάλυκες.



 Όλα δείχνουν πως η σημερινή δολοφονική επίθεση είναι αντίποινα για την εκτέλεση των δύο τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Το χρονικό του μακελειού της Τετάρτης

Οι δράστες πυροβόλησαν με αυτόματο υποπολυβόλο εναντίον ατόμων που βρίσκονταν έξω από κλαμπ, με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός ο 35χρονος Β.Σ. και να τραυματιστεί βαρύτατα στον λαιμό ο 32χρονος Κ.Φ. που έχασε τη μάχη λίγο αργότερα ενώ πιο ελαφρά τραυματίστηκε ένας τρίτος άνδρας.



Οι δύο εκτελεστές πυροβόλησαν τουλάχιστον 23 φορές τους τρεις άνδρες, δύο από τους οποίους καταδίωξαν και έδωσαν «χαριστικές βολές». Σύμφωνα με τους αστυνομικούς η δολοφονία του 35χρονου αθλητή χαντμπολ Β. Σ., πιθανόν να οφείλεται σε... λάθος των δολοφόνων, γιατί απλά ο άτυχος νέος βρέθηκε σε «λάθος τόπο, τη λάθος στιγμή», όπως επισημαίνουν. Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ υποστηρίζουν πως βασικός στόχος τους ήταν ο 32χρονος Κ. Φ., που εξέπνευσε αργότερα από τα βαριά τραυματά του και ο 42χρονος τραυματίας Δ.Σ. Ο 32χρονος Κ.Φ, ήταν ανάμεσα στους 26 κατηγορούμενους, που είχαν συλληφθεί το 2006, υπόθεση για την οποία τρία χρόνια μετά καταδικάστηκε σε 8 χρόνια φυλάκιση, και αργότερα αθωώθηκε.



Ο 35χρονος Β.Σ, σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, δεν είχε απασχολήσει τις διωκτικές αρχές. Ήταν επί σειρά ετών ιδιοκτήτης του internet cafe "Colloseum", στην Αγ.Τριάδα, ενώ ήταν πολύ γνωστός στην αθλητική οικογένεια της Πάτρας, καθώς μαζί με τον δίδυμο αδελφό του Αλέξανδρο, έπαιζαν στην ανδρική ομάδα χάντμπολ της "Ακαδημίας των σπορ". Ο άτυχος άνδρας ήταν καλεσμένος στο κλαμπ Bijoux στην οδό Σαχτούρη, για τα γενέθλια ενός φίλου του. Όταν βγήκε από το κατάστημα, περίπου στις 03:20 χθες τα ξημερώματα, βρέθηκε ανάμεσα στον 32χρονο και τον 42χρονο, τους οποίους φαίνεται να γνώριζε. Εκείνη τη στιγμή, δύο άτομα, που φορούσαν μαύρα ρούχα, λευκά κράνη και επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού, ανέβηκαν με μεγάλη ταχύτητα ανάποδα τη συγκεκριμένη οδό. Όταν έφθασαν μπροστά στους τρεις άνδρες, ο συνεπιβάτης άρχισε να πυροβολεί κατά ριπάς εναντίον τους, με ένα υποπολυβόλο τύπου «σκόρπιον».

Πρώτος δέχθηκε τα πυρά ο 35χρονος άνδρας στην πλάτη, έπειτα ο 32χρονος Κ.Φ, και ο 42χρονος τραυματίας. Από κάμερα ασφαλείας κοντινού καταστήματος, έχει καταγραφεί σε οπτικοακουστικό υλικό διάρκειας περίπου 3 λεπτών, οι στιγμές της διπλής εκτέλεσης. Όταν τα θύματα έπεσαν αιμόφυρτα, οι δράστες συνέχισαν για λίγο την πορεία τους. Από το βίντεο προκύπτει ότι ο 32χρονος Κ.Φ, αν και έχει δεχθεί περίπου 6 σφαίρες στο κορμί του, επιχειρεί να σηκωθεί και να διαφύγει. Ο οδηγός της μοτοσυκλέτες κάνει αναστροφή και κατεβαίνει κανονικά την οδό Σαχτούρη. Σταματά και πάλι, ο συνοδηγός κατεβαίνει και δίνει «χαριστικές βολές» και στα δύο θύματα, αυτή τη φορά με πιστόλι.

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Σπυρόπουλος

(Πηγή Φωτό και Βίντεο: patrastimes.gr και pelop.gr)