11 Απρ 2013

Νέα εμπλοκή με τα εφάπαξ


Μετέωρη καθίσταται η πληρωμή του εφάπαξ ακόμη και για όσους έχουν αποχωρήσει από το Δημόσιο εντός του 2012 ενώ είναι βέβαιη μία νέα μείωση τουλάχιστον κατά 10% με 15% από το 2014.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο τα....
ταμεία πρόνοιας (Δημοσίου, ΔΕΚΟ και ιδιωτικού τομέα) δεν μπορούν να εφαρμόσουν την υπουργική απόφαση για την εφαρμογή ενιαίου τύπου υπολογισμού του βοηθήματος, καθώς δεν διαθέτουν και δεν προλαβαίνουν να δημιουργήσουν τις ατομικές μερίδες με τις εισφορές για εφάπαξ που έχουν καταβάλει οι εργαζόμενοι καθ' όλη τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου.

Μάλιστα για το θέμα υπήρξε χθες σύσκεψη στο υπ. Εργασίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων και των 22 ταμείων προνοίας.

Λόγω της αντικειμενικής δυσκολίας που αντιμετωπίζουν το σύνολο των ταμείων προνοίας στο νέο καθεστώς εξετάζονται πλέον άλλες λύσεις, όπως η μετάθεση του νέου τρόπου υπολογισμού από το 2015 και η οριζόντια μείωση όλων των εφάπαξ κατά 10% τουλάχιστον για το 2014.

Την ίδια στιγμή και ειδικά για το δημόσιο, πρόβλημα δημιουργείται με το εφάπαξ όσων έχουν αποχωρήσει από το 2012 και δεν έχουν πάρει ακόμη το βοήθημα ,καθώς δεν περιλαμβάνονται στη λίστα πληρωμών με τα καθυστερούμενα εφάπαξ ύψους 1,17 δισ ευρώ του Ταμείου Πρόνοιας σε παλαιότερους δικαιούχους.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr