18 Απρ 2013

Ποιος... πήγε κι άπλωσε τα ρούχα στην ταράτσα του ΚΚΕ;

Ποιος... πήγε κι άπλωσε τα ρούχα στην ταράτσα του ΚΚΕ; Πώς την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του Ριζοσπάστη μετά το συνέδριο η φωτογραφία του νέου Γενικού Γραμματέα δημοσιεύτηκε στο όργανο του κόμματος στην έβδομη σελίδα...

ενώ όλες οι αστικές εφημερίδες τη φιλοξενούσαν στην πρώτη σελίδα τους;
Επειδή στο ΚΚΕ τέτοια "λάθη" δεν γίνονται, και επί της ουσίας πρόκειται για μίνι "πραξικόπημα", ή εν πάση περιπτώσει για κίνηση διαμαρτυρίας, πρέπει να ανατρέξει κανείς στα νέα όργανα που εκλέχτηκαν από το συνέδριο, και κυρίως σε όσους δεν εκλέχτηκαν, για να εξηγήσει τα ανεξήγητα.
Η αλήθεια είναι ότι το ΚΚΕ βγήκα απαλλαγμένο από πολλά "ζιζάνια" από το συνέδριό του, όπως προκύπτει από μια πιο προσεκτική εξέταση των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής. Από την οποία αποκλείστηκαν στελέχη "ευάλωτα" στην πίεση για ενωτικά ανοίγματα από τη μια μεριά, αλλά και στελέχη που δεν τους κακοφαίνεται η ιδέα μιας ακόμα πιο "επαναστατικής" γραμμής.
Στην πρώτη κατηγορία αποκλεισμένων ανήκουν:
-Ο Σπύρος Χαλβατζής, πρώην μέλος του Πολιτικού Γραφείου. Υπάρχει η πληροφορία ότι ο κ. Χαλβατζής είναι ένας από τους δυο που δεν ενέκριναν τον οικονομικό απολογισμό του κόμματος,
- ο Γιώργος Μαυρίκος, ο πλέον προβεβλημένος μέχρι πρότινος συνδικαλιστής του κόμματος, καθώς και άλλοι συνδικαλιστές όπως ο Κ. Λαπάτης, πρόεδρος της ομοσπονδίας τροφίμων-ποτών, και ο Θ. Κούτρας, μέλος της ΕΕ της ΓΣΕΕ.
-Ο "εκλογολόγος" του κόμματος, ο άνθρωπος που έχει εισάγει το ΚΚΕ στην εποχή της πληροφορικής, Μπάμπης Αγγουράκης.
-Ο Θ. Τζιαντζής, πρώην μέλος του ΠΓ και εκ των κορυφαίων εκπροσώπων της γενιάς του Πολυτεχνείου στο κόμμα.
-Ο άλλοτε διευθυντής του Ριζοσπάστη Τάκης Τσίγκας.
Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν στελέχη όπως:
-Ο Π. Μεντρέκας, στέλεχος του γραφείου τύπου.
-Αλλά και ο Στέφανος Λουκάς, ο οποίος εξελέγη μεν μέλος της ΚΕ, αποκλείστηκε όμως από το ΠΓ.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Λουκάς είναι μέχρι σήμερα εκδότης και διευθυντής του Ριζοσπάστη. Θέση που αξιοποίησε την Τρίτη για να φιλοξενήσει τη φωτογραφία του νέου Γενικού Γραμματέα, στο πρώτο φύλλο της εφημερίδας μετά την εκλογή του, στην έβδομη σελίδα, πράγμα πρωτοφανές για όσους γνωρίζουν το τυπικό του ΚΚΕ, που προκάλεσε πολλά ερωτηματικά στο κόμμα. Προφανώς ο κ. Λουκάς έδωσε έτσι το στίγμα των δυσαρεστημένων από τις εξελίξεις στο κόμμα και κυρίως την εκλογή του Δημήτρη Κουτσούμπα στο ανώτατο κομματικό πόστο.  
Στην Κεντρική Επιτροπή δεν εκλέχτηκαν επίσης οι κυρίες Αιμιλία Αγκαβανάκη, Σούλα Βλισίδου και Ελένη Κοτούπα, οι κκ. Φ. Γεωργουδάκης, Θ. Γουλής, Ι. Χώτος, Λ. Χατζηπαυλίδης, Δ. Κρεωνάς, Π. Σοφός, Κ. Σταμπολίδης, η συνδικαλίστρια κυρία Χριστίνα Τσεντούρου, και ο κ. Χρ. Κολοβός.
Σημειώνεται, ότι από 77 μέλη που είχε η απελθούσα ΚΕ, ο αριθμός των μελών του ανώτατου οργάνου μειώθηκε σε 63 (- 14).

 http://www.kentrinews.gr