12 Απρ 2013

Ο Χρήστος Ζώης στη Χαλκίδα: οι Έλληνες δεν είμαστε παρίες, ο Σόιμπλε δεν είναι δικαστής

Στα πλαίσια των προγραμματισμένων επισκέψεων που πραγματοποιεί ανά την Ελλάδα ο Πρόεδρος του Κόμματος Νέα ΜΕΡΑ κ. Χρήστος Ζώης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα της Πολιτικής Γραμματείας κ. Μιχάλη Γιαννάκη, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας κ. Σταμάτη Γκάβαλη και τον Γενικό Διευθυντή του Κόμματος κ. Νίκο Θεοχάρη, επισκέφτηκε σήμερα την .....
πόλη της Χαλκίδας.
 Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο Πρόεδρος του Κόμματος Νέα ΜΕΡΑ στα τοπικά Μ.Μ.Ε τόνισε, μεταξύ άλλων τα εξής:
 -Μετά τις συναντήσεις που πραγματοποιήσαμε στην πόλη της Χαλκίδας με τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς της πόλης διαπιστώσαμε την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο νομός. Η Εύβοια είναι πρωταθλήτρια στην ανεργία.
 -Έχουμε αποφασίσει να μη δεχτούμε ως αυτονόητη και νομοτελειακή την καταστροφική πολιτική των μνημονίων που εφαρμόζεται τα τελευταία τρία χρόνια στην πατρίδα μας. Τοποθετούμαστε απέναντι στο δόγμα "χέρια ψηλά - κεφάλια κάτω" και σε όλους αυτούς που υποθήκευσαν την προοπτική και το μέλλον της πατρίδας μας.
 -Μπορεί να υπάρξει ένας άλλος δρόμος. Χρέος μας αποτελεί να τον αναδείξουμε και να το καταστήσουμε απτό και ορατό. Στόχος είναι η δημιουργία ενός σχεδίου εθνικής ανασυγκρότησης το οποίο θα αντικαταστήσει το μνημόνιο. Γι' αυτό το σκοπό μαζί μας εργάζονται επιστήμονες, καθηγητές αλλά και απλοί άνθρωποι που γνωρίζουν πολύ καλά τα θέματα της καθημερινότητας.
 Τέλος, αναφερόμενος στις απαράδεκτες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας για την υπόθεση των Γερμανικών αποζημιώσεων προς την χώρα μας και το κατοχικό δάνειο, ο κ. Ζώης επεσήμανε ότι ο κ. Σόιμπλε λειτούργησε σαν δικαστής ενός αγνώστου δικαστηρίου, επικαλούμενος ένα άγνωστο δίκαιο. Με την κίνηση του αυτή μας έδειξε ότι η Γερμανία δεν είναι πια μια ηγέτιδα ευρωπαϊκή χώρα αλλά μια χώρα ηγεμόνας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
 Οι Έλληνες δεν μπορεί να είμαστε παρίες. Όταν το αντιληφθούμε αυτό θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε και τα προβλήματά μας. Θα σημάνει αυτή η αφύπνιση την αφετηρία μίας νέας για τον τόπο ημέρας.
 -Η πνευματική ελίτ του τόπου έχει υποχρέωση να βγει μπροστά. Καθήκον μας είναι να την αφυπνίσουμε. Η χώρα μας έχει απεριόριστες δυνατότητες, οι Έλληνες το αξίζουν.