2 Απρ 2013

Ο Δήμος Αστυπάλαιας νοικιάζει έξι... βραχονησίδες


Η εταιρεία δεσμεύεται να χρησιμοποιήσει προσωπικό από την περιοχή μας», επισημαίνει ο Δήμαρχος κ. Π. Κονταράτος μιλώντας αποκλειστικά στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Έναν έξυπνο τρόπο για να αυξήσει τα έσοδα του δήμου και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας στο ...
νησί του βρήκε ο δήμαρχος Αστυπάλαιας. Συγκεκριμένα, ο κ. Π. Κονταράτος νοικιάζει για 35 χρόνια σε ιδιωτική εταιρεία τις βραχονησίδες που βρίσκονται στα όρια του δήμου του για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων.
Πρόκειται για της νησίδες της Δωδεκανήσου «Σύρνα», «Στεφανία», «Μεσονήσι», «Πλάκα ή Πλακίδα», «Οφιδούσα» και «Ποντικούσα», 3.600 στρεμμάτων συνολικά, που έχουν τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη μιας τέτοιας επένδυσης. «Αποτελεί πλέον αναγκαιότητα η αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της χώρας μας με την εκμετάλλευση πρωτογενών πηγών ενέργειας», επεσήμανε στο «Secret» το ένθετο της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ο κ. Κονταράτος και προσθέτει:
«Ειδικότερα επισημαίνω πως στο Δήμο Αστυπάλαιας υπάρχουν οι προϋποθέσεις αξιοποίησης του φυσικού πλούτου και είναι ανάγκη επιτέλους να δούμε θετικά τις πρωτοβουλίες ανάπτυξης έργων Α.Π.Ε. που θα εξυπηρετήσουν περιβαλλοντικούς σκοπούς και βεβαίως θα ενισχύσουν το τοπικό οικονομικό εισόδημα».
Σύμφωνα με τον ίδιο τα οφέλη από τη συγκεκριμένη επένδυση είναι πολύ μεγάλα, όπως τα ανταποδοτικά τέλη που εξασφαλίζουν έσοδα στο Δήμο (3% επί του τζίρου της επιχείρησης), χαμηλή τιμή ρεύματος στους δημότες, καθώς και η δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας.
«Η εταιρεία δεσμεύεται να χρησιμοποιήσει προσωπικό από την περιοχή μας», επισημαίνει ο κ. Κονταράτος. Επιπλέον «θεσπίζονται δικλείδες ασφαλείας προκειμένου στο μέλλον να μη θιγεί από οιονδήποτε το αναγνωρισμένο δικαίωμα μας επί των αναφερόμενων νησίδων».
Σημειώνεται, πως ο δήμαρχος Αστυπάλαιας, που έχει εκλεγεί για τέταρτη τετραετία, είναι αποφασισμένος να βγάλει στο… ενοίκιο και άλλες δύο βραχονησίδες, το «Κουνούπι» και το «Κουτσομύτι», αλλά για τη δημιουργία τουριστικών καταλυμάτων.