6 Απρ 2013

Μνημονιακοί και ακροδεξιά σε ιδεολογική σύμπτωση.


Συμπίπτουν στο συμπέρασμα ότι φταίνε οι πολιτικοί
Πληθαίνουν οι αναλύσεις φιλομνημονιακών που καταλήγουν ότι δεν φταίει το μνημόνιο άλλα  οι πολιτικοί που το εφαρμόζουν. Βλέπουμε ήδη μια διαχείριση της ήττας και απαγκίστρωση.  .... Όχι  όμως από την λάθος πολιτική και ιδεολογία του μνημονίου, αλλά από αυτούς που την εφάρμοσαν και την εφαρμόζουν.
Όλο και περισσότερες  φιλομνημονιακές ομάδες,  πολιτικές περσόνες  δημοσιογράφοι και  μικρής εμβέλειας κομματικοί σχηματισμοί, στην προσπάθεια τους να αθωώσουν τους “φιλομνημονιακούς” και το μνημόνιο -το οποίο θεωρούν ως φάρμακο-  οδηγούν τον πολίτη στο συμπέρασμα ότι φταίνε οι πολιτικοί που δεν διαχειρίζονται σωστά το φάρμακο.
Το ενδιαφέρον είναι  ότι αυτή ερμηνευτική της κρίσης κινείται παράλληλα με τις αναλύσεις της Χρυσής Αυγής  που καταλήγουν στον ίδιο φταίχτη -δηλαδή τους πολιτικούς- και μάλιστα στα  ίδια πρόσωπα.
Μνημονιακοί και ακροδεξιά σε αυτό το σημείο είναι σε  ιδεολογική σύμπτωση. Στις αναλύσεις τους διαφέρουν ελάχιστα και μόνο στο εύρος της εξεταζόμενης περιόδου.  Σε αυτό το θέμα οι μνημονικοί αφήνουν έξω από την “προβληματική εποχή”  την  περίοδο 1974-1981.
Νομίζω  ότι πρέπει να προσεχθεί από τους μνημονιακούς αυτό το σημείο καθώς βλέπουμε ένα παράδοξο. Ίσως δεν έχει γίνει αντιληπτό  το σημείο της  πολιτικής κρίσης που βρισκόμαστε.
Η ήττα  των μνημονιακών είναι μη αναστρέψιμη και τρεφόμενη από το αποτελέσματα των πολιτικών του μνημονίου και τις δομές της ΕΕ. Κάθε προσπάθεια αναστροφής αυτού από το εσωτερικό και με οικείες δυνάμεις είναι μάταιη. Φταίει το φάρμακο που υποστήριξαν ώστε να εφαρμοστεί σε βάρος μας.
Πρέπει να γίνει αυτό αποδεκτό για να γίνει μια σωστή διαχείριση αυτής της ήττας.
Πρέπει να γίνει αντιληπτό είναι ότι  απέναντί τους δεν είναι ο αριστερός λαϊκισμός που είναι δημοκρατικός και ασφαλής.
Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι  θανάσιμος εχθρός των μνημονιακών είναι  ο ακραίος λαϊκισμός της  δεξιάς και κράτα σκοινιά και σαπούνια.
Η σύγκρουση Βενιζελου-Κασιδιάρη στην βουλή είναι ενδεικτική για το τι συμβαίνει στο κόσμο των ιδεών. Κόσμο από τον οποίο μόνο κάποιες στιγμές προβάλλονται.
 http://papaioannou-giannis.net