φέρεται να φοροδιαφεύγουν. Όπως αναφέρει
Το der Spiegel υπάρχουν προσδοκίες ότι θα αποφέρει έσοδα ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ. Βάσει των νέων στοιχείων που έχουν στα χέρια τους οι γερμανικές αρχές πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 200 κατ’ οίκον έρευνες σε όλη τη Γερμανία με τη συμμετοχή 400 και πλέον υπαλλήλων της δίωξης οικονομικού εγκλήματος.
Όπως στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία, έτσι και στη Ρηνανία – Παλατινάτο εκτιμάται ότι μέσα στις επόμενες ημέρες αρκετοί φοροφυγάδες θα προχωρήσουν σε «αυτοκαταγγελία», καθώς έτσι και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, μπορούν να αποφύγουν τη δίωξη. Ο υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου Κάρστεν Κιούλ, δήλωσε ότι η αγορά του cd έγινε τον Φεβρουάριο και είχε προηγηθεί μια δοκιμαστική ενδελεχής έρευνα 500 περίπου υποθέσεων για να εξακριβωθεί η αυθεντικότητά τους.
Ο Κάρστεν Κιουλ εμφανίστηκε έκπληκτος για το γεγονός ότι οι φοροφυγάδες συνεχίζουν την εγκληματική τους δράση κι αυτό τέσσερα χρόνια μετά την αγορά του πρώτου cd από το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας.
Έντονη ήταν για άλλη μια φορά η αντίδραση της Ελβετίας. Σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών γίνεται λόγος για «νομικά αμφιλεγόμενες» δράσεις.
«Η Ελβετία», όπως αναφέρεται, «δεν θα παράσχει βοήθεια στη βάση κλεμμένων δεδομένων. Η αγορά του cd θα ήταν περιττή, εάν είχε τεθεί σε ισχύ η φορολογική συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών».
http://thepaper.gr