4 Απρ 2013

Προκαλεί ο αργόσχολος συλλέκτης έργων Τέχνης που υποδύεται τον Βιομήχανο



Αλγεινή εντύπωση προκαλεί στον σκεπτόμενο μέσο έλληνα πολίτη η - για ακόμη μια φορά - ατεκμηρίωτη διαπίστωση του άεργου συλλέκτη έργων τέχνης και Πρόεδρου του ...ΣΕΒ Δασκαλόπουλου, περί μηδενικής  ανάπτυξης και για το 2014.

Είναι επιεικώς  εξοργιστικό, ο εκπρόσωπος (υποτίθεται) του εγχώριου επιχειρείν  να προχωρά σε τόσο φαιδρές και αστήρικτες διαπιστώσεις που  κυριολεκτικά θα τις ζήλευε μέχρι και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης - ο κορυφαίος «ειδικός»του ΣΥΡΙΖΑ στις… μπουρδολογίες περί των Οικονομικών.

Βεβαίως αξίζει να υπενθυμίσουμε πως ο Δασκαλόπουλος, ΔΕΝ είναι πλέον Βιομήχανος, ΟΥΤΕ ΚΑΝ μικρομεσαίος επιχειρηματίας.

Δηλώνει  «συλλέκτης έργων Τέχνης», και απολαμβάνει τους τόκους και τα μερίσματα από τα 100 εκατομμύρια ευρώ που «άρπαξε» πιάνοντας κορόιδο μέχρι και τον Βγενόπουλο- στον οποίο φόρτωσε την ΔΕΛΤΑ, στις χρυσές εποχές της Ληστείας του Χρηματιστηρίου.

Ευτυχώς, εκτός από κάτι αργόσχολους τύπους σαν τον Δασκαλόπουλο, που ασκόπως φλυαρούν υπερασπιζόμενοι το κρατικοδίαιτο επιχειρείν, υπάρχουν και ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ έλληνες επιχειρηματίες που πιστεύουν στην Ελλάδα, και στο μέλλον αυτής της χώρας.
Επενδύοντας μάλιστα μεγάλα ποσά, που μεταφράζονται σε ανάπτυξη και εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Ο λόγος για την γνωστή εταιρεία μπισκότων «Παπαδοπούλου» η οποία ανακοίνωσε πως προχωρά σε επένδυση 6 εκατ. ευρώ στα Οινόφυτα για επέκταση δραστηριοτήτων στην αγορά του ψωμιού.

Για τις ανάγκες του νέου εγχειρήματος, η εταιρεία προχώρησε στην πρόσληψη 55 επιπλέον ατόμων στο εργοστάσιο των Οινοφύτων, πλέον των 180 εργαζομένων που ήδη απασχολεί. 
Σε όλη την εταιρεία ο αριθμός των εργαζομένων ανέρχεται σε 1150 άτομα.

Από την μια λοιπόν. έχουμε τον βαθύπλουτο, άεργο Πρόεδρο του ΣΕΒ που θεωρεί πως «καθήκον» του είναι η άσκοπη πολιτικολογία.

Και από τον άλλη έναν επιχειρηματικό όμιλο που το παλεύει, σε μια δύσκολη αγορά,  με εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, γιατί πιστεύει πως αυτή η χώρα έχει μέλλον.

Κάντε τι συγκρίσεις μόνοι σας...

Ο Ιανός
 http://www.lykavitos.gr/2013/04/blog-post_3613.html