30 Απρ 2013

Ο Καμίνης θέλει να… παραμείνει δήμαρχος

Giorgos-KaminisΕδώ και πολύ καιρό, ο σημερινός δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης έχει αφήσει να εννοηθεί ξεκάθαρα ότι επιθυμεί να παραμείνει στην πλατεία Κοτζιά. Να είναι δηλαδή δήμαρχος της πιο ιστορικής πρωτεύουσας της Ευρώπης, και στις εκλογές του 2014.
Το…
πρακτικό πρόβλημα είναι ότι ο άλλοτε Συνήγορος του Πολίτη, ο οποίος κέρδισε προς γενική έκπληξη τον Νικήτα Κακλαμάνη το 2010, σε έναν δήμο που η Κεντροδεξιά δεν είχε χάσει σχεδόν ποτέ, ούτε καν όταν βρέθηκε απέναντί της η Μελίνα Μερκούρη, δεν έχει σήμερα στήριξη από κανέναν.
Σύμφωνα ωστόσο με όσα δήλωσε ο Γιώργος Καμίνης στο “Βήμα 99,5″, αυτή η πραγματικότητα… αλλάζει, καθώς σκοπεύει να είναι εκ νέου υποψήφιος για τον δημαρχιακό θώκο της Αθήνας, και για τον λόγο αυτό θα διεκδικήσει υποστήριξη από τα “δημοκρατικά κόμματα”, υπονοώντας δηλαδή ότι εξαιρεί τη Χρυσή Αυγή.
Η περίπτωση Καμίνη χρίζει μεγάλου ενδιαφέροντος, καθώς για τον Δήμο Αθηναίων έχει ακουστεί κατά καιρούς ότι ενδιαφέρονται στελέχη της Νέας Δημοκρατίας όπως ο Νίκος Δένδιας, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Μάκης Βορίδης, ο Βασίλης Κικίλιας και ο Ανδρέας Ψυχάρης.
Ενώ, ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, δηλαδή εκείνος που ηττήθηκε στην αναμέτρηση του 2010 από τον Γιώργο Καμίνη, έχει δηλώσει την προθεσή του να είναι και πάλι υποψήφιος, έστω κι αν δεν εξασφαλίσει το χρίσμα και τη στήριξη από τον Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία.
 http://ysterografa.gr