26 Απρ 2013

Χ.ΖΩΗΣ- Έχουμε χαρακτηριστεί ως το πρώτο ευρωσκεπτικιστικό κόμμα που κινείται στον χώρο της κεντροδεξιάς.


Οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι κάτι ξεχωριστό. Έχουν άλλο χαρακτήρα, πιο τοπικό. Εκεί δηλαδή τα πρόσωπα παίζουν πολύ μεγαλύτερο ρόλο, και οι τοπικές κοινωνίες καλούνται να αντιμετωπίσουν αυτές τις επιλογές μέσα από ένα πιο....
σύνθετο περιβάλλον και προϋποθέσεις. Παρ’ όλα αυτά έχουμε και για αυτές τις εκλογές, για τη σκοπιμότητά τους, για τον προσανατολισμό της αυτοδιοίκησης, για το ποιο θα πρέπει να είναι το κριτήριο της επιλογής του κόσμου και μπορεί τελικά να επηρεάσουμε  πολύ περισσότερο μ’ αυτά που θα πούμε παρά μ’ αυτά που θα κάνουμε.
Έχουμε χαρακτηριστεί ως το πρώτο ευρωσκεπτικιστικό κόμμα που κινείται στον χώρο της κεντροδεξιάς. Και για μας είναι ένας ευρωσκεπτικισμός θετικός υπό την έννοια ότι δεν έχουμε την πρόθεση να δεχθούμε αδιαμαρτύρητα πια ότι συμβαίνει στην Ευρώπη χάριν του κοινού ευρωπαϊκού οράματος. Κι αυτό γιατί πολύ απλά βλέπουμε πως κάτι τέτοιο δεν γίνεται ισότιμα και δεν γίνεται με τον ίδιο τρόπο σε όλες τις χώρες. Έχουν αλλάξει πάρα πολλά από την τελευταία αναμέτρηση για το Ευρωκοινοβούλιο. Προβλέπω πως τα διλλήματα θα είναι πολύ ισχυρά και θα υπάρχει έντονη ιδεολογική αντιπαράθεση. Άρα είναι προφανές πως θα είμαστε παρόντες.
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ απο  larissanet