15 Απρ 2013

Σαν ανεμόμυλος γυρίζουν οι θέσεις του Κουβέλη

«Τσαλακωμένος» βγήκε ο πρόεδρος της "κυβερνώσας αριστεράς" από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, για το θέμα του δημοσίου.  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός δεν χρειάστηκε να καταβάλει ιδιαίτερη προσπάθεια...

για να πείσει τον Κουβέλη, σχετικά με την "ορθότητα" των απολύσεων 15000 υπαλλήλων.
Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης  που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου, ότι η κυβέρνηση έχει καθυστερήσει σημαντικά στα θέματα της αναδιάρθρωσης του δημοσίου και απευθυνόμενος στον Κουβέλη του είπε  ότι δεν τίθεται θέμα συνταγματικότητας ή νομιμότητας των απολύσεων, διότι -όπως τόνισε- εφόσον καταργούνται οι οργανικές θέσεις, τότε οι υπάλληλοι που υπηρετούν σε αυτές μπορούν να αποχωρήσουν.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος είχε δήθεν σοβαρές ενστάσεις, αφού ψέλλισε ότι «δεν πρέπει να δώσουμε την εικόνα ότι λειτουργούμε υπό την πίεση της τρόικας και ότι προχωρούμε σε απολύσεις χωρίς σοβαρό έλεγχο και μελέτη", βγήκε μετά... περιχαρής στις κάμερες και ανακοίνωσε, μαζί με τον Βενιζέλο, τη "σφαγή" στο δημόσιο.
Σημειώνεται πως την ίδια «σθεναρή» στάση κράτησε ο επικεφαλής της "αριστεράς της ευθύνης", και στην υπόθεση με  το χαράτσι.
http://www.kentrinews.gr