11 Απρ 2013

Γιάννης Μανώλης: Το γαϊτανάκι των «φωτογραφικών» τροπολογιών συνεχίζεται


giannis-manolis-to-gaitanaki-ton-fotografikon-tropologion-synexizetaiΑιχμηρή ήταν η τοποθέτηση του Αναπληρωτή Γραμματέα του κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ» Γιάννη Μανώλη με αφορμή την ψήφιση της τροπολογίας που υπέγραψαν οι βουλευτές κυρίες Ξουλίδου και Σακοράφα καθώς και οι....
κύριοι Αναστασιάδης, Δημαράς, Ρήγας, Αναγνωστάκης, Ταμήλος.

Σύμφωνα με τον κ. Μανώλη, με την τροπολογία αυτή «ακυρώνονται οι νόμοι που προέβλεπαν αυστηρή τιμωρία σε όσους συνδυασμούς και υποψηφίους υπερέβαιναν τις εκλογικές δαπάνες».

Συγκεκριμένα, ο Αναπληρωτής Γραμματέας του κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ» έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με πρωτοβουλία των ΑΝΕΛ και σε απόλυτη συμπαιγνία του ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ η Βουλή για μια ακόμα φορά έρχεται να ακυρώσει στην πράξη νόμους που προέβλεπαν αυστηρή τιμωρία σε όσους συνδυασμούς και υποψήφιους υπερέβαιναν τις εκλογικές δαπάνες.

Λειτουργώντας ως πλυντήριο της παράνομης χρηματοδότησης την περίοδο των εκλογών μείωσε με τροπολογία στο 1/10 τις προβλεπόμενες ποινές.

Δικαιολογημένα οι πολίτες αναρωτιούνται τι νόημα έχουν οι νόμοι για την διαφάνεια της λειτουργίας του πολιτικού συστήματος όταν σε μια νύχτα και με μια τροπολογία παύουν να ισχύουν».