17 Απρ 2013

Χρήστος Ζώης : «Είμαστε στο πλευρό του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και των επιστημονικών φορέων στην προσπάθεια τους να υπερασπιστούν την λειτουργία της Δημοκρατίας και τους Θεσμούς»

Ο Πρόεδρος του κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ» κ. Χρήστος Ζώης, συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή Γραμματέα κ. Γιάννη Μανώλη, τον Γραμματέα Επιστημονικών Φορέων κ. Νίκο Πρωτέκδικο και τα Μέλη της Πολιτικής Γραμματείας κκ. Δημήτρη Σταμάτη, Θύμιο Δρόσο και Γιώργο Νούλα συναντήθηκε ....
σήμερα με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιάννη Αδαμόπουλο.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα θέματα της Δικαιοσύνης και του δικηγορικού κόσμου.
Ο κ. Αδαμόπουλος παρουσίασε τις θέσεις και τις προτάσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Ιδιαίτερα σημείωσε την υπέρμετρη αύξηση του κόστους πρόσβασης στην Δικαιοσύνη, που έχει ως αποτέλεσμα την παραίτηση των πολιτών από την άσκηση των δικαιωμάτων τους. Επίσης τόνισε την δεινή οικονομική κατάσταση των Δικηγόρων της Αθήνας, αφού 11.000 Δικηγόροι δεν έκαναν ούτε μία παράσταση ενώπιον των Δικαστηρίων, και επεσήμανε την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας προς τους Δικηγόρους μετά την ένταξη του Ταμείου Προνοίας στον ΕΟΠΥΥ.
Ο κ. Ζώης τόνισε την σπουδαιότητα του θεσμικού ρόλου του Δικηγόρου, εξήρε τις πρωτοβουλίες του κ. Αδαμόπουλου, κατά το προηγούμενο διάστημα, απέναντι στις πολιτικές των μνημονίων και δεσμεύτηκε ότι η «Νέα ΜΕΡΑ» θα σταθεί αρωγός του ΔΣΑ.