28 Απρ 2013

Νέα ΜΕΡΑ: "Γιατί το Υπ. Εξωτερικών επιδεικνύει τόση ολιγωρία στην ενημέρωση για το θέμα της απαγωγής των ελληνορθόδοξων Μητροπολιτών στη Συρία;"

Το Γραφείο Τύπου του Κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ», για την υπόθεση της απαγωγής των δύο ελληνορθόδοξων Μητροπολιτών στη Συρία, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Οι Χριστιανοί όλου του κόσμου-  και όχι μόνο- παρακολουθούμε με αγωνία το θρίλερ της απαγωγής του σημαντικού και φιλέλληνα Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου και...
ενός ακόμη Κόπτη επισκόπου, την ώρα που επέστρεφαν από ανθρωπιστική βοήθεια, στην τουρκοσυριακή μεθόριο στο συριακό βορρά, στο Χαλέπι.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Ελλάδος  κ.Δ. Αβραμόπουλος,  μολονότι ανακοίνωσε ότι από την πρώτη στιγμή ενεργοποιήθηκε  ο Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου, παρατηρούμε ότι από προχθές δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση,  για την κατάσταση των δύο  άτυχων απαχθέντων Ιεραρχών.

Επιπρόσθετα δεν υπάρχει κανενός είδους πληροφόρηση ,  για το ποιές ενέργειες έχουν γίνει και ποιές  πρωτοβουλίες έχουν αναληφθεί, από την πλευρά του υπουργείου, όσον αναφορά τους πραγματικούς λόγους της απαγωγής, τον εντοπισμό και την απελευθέρωση των δύο απαχθέντων  Μητροπολιτών.

Έστω και αν το επίπεδο των διαπραγματεύσεων με τους απαγωγείς, βρίσκεται σε κάποιο κρίσιμο σημείο, οφείλει ο υπουργός Εξωτερικών να ενημερώσει καθηκόντως την κοινή γνώμη, προκειμένου να μην δημιουργείται σύγχιση και   να αποφευχθούν  τα τερατουργήματα  και  οι εικασίες στην ανεπίσημη ενημέρωση, τα οποία δημιουργούνται  συνήθως  από την  έλλειψη  επίσημης».