3 Απρ 2013

Οταν ο Πάνος... εκδικήθηκε τον Πούτιν


Την έκανε την κίνηση ματ ο πρόεδρος του κόμματος «Π. Καμμένος και Σία Ανεξάρτητοι Ελληνες» Π. Καμμένος: συναντήθηκε στη μαρτυρική Κύπρο με τον έχοντα προνομιακές σχέσεις με τον ...
Κύριο και διαθέτοντα επιχειρηματικές «ανησυχίες» Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.
του Γ. Παπαχρήστου
Θεωρώ εντελώς συμπτωματικό το γεγονός ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες Πρωταπριλιά και στέκομαι ιδιαίτερα σε αυτή καθ' εαυτή την επίσκεψη στη Λευκωσία, η οποία αποτελεί μια δεινή ήττα για τον... Πρόεδρο Πούτιν!
 Οπως είμαι σε θέση να γνωρίζω, ο πρόεδρος Πάνος επρόκειτο να επισκεφθεί στις 19 Μαρτίου τη Μόσχα προκειμένου να συνυπογράψει το πρακτικό της συμφωνίας συνεργασίας του κόμματος «Π. Καμμένος και Σία Ανεξάρτητοι Ελληνες» με το κόμμα «Εντίναγια Ρασίγια» (Ενωμένη Ρωσία στην καθ' ημάς ομιλουμένη), πλην όμως η επίσκεψη αυτή ουδέποτε πραγματοποιήθηκε. Την έφαγε το έρεβος που ακολούθησε την απόφαση του Eurogroup για το κούρεμα των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες, πράγμα που εκνεύρισε ιδιαίτερα τον ρώσο Πρόεδρο Πούτιν και τους συν αυτώ.
Στο κλίμα αυτό, οι... συν αυτώ ακύρωσαν την επίσκεψη Καμμένου και ο πρόεδρος Πάνος τούς έτριψε στη μούρη που λέμε, την επίσκεψη στην Κύπρο.
 Ωρες ώρες αυτό το παιδί με κάνει να νιώθω μια... εθνική υπερηφάνεια...
Ο άνθρωπός μου στο κόμμα με ενημέρωσε ότι μετά τη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο, σήμερα το μεσημέρι θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, πράγμα το οποίο θεωρώ εντελώς έξω από τις παραδοχές του και είμαι έτοιμος να αποσύρω τα περί εθνικής υπερηφάνειας που προανέφερα. Πώς θα δώσει το χέρι σε έναν μνημονιακό υποτελή της Μέρκελ; Θέλω να το δω αυτό. Εκτός και αν του δώσει μεν το χέρι, αλλά αμέσως μετά τρέξει από πίσω ο Τερένσιος Ταχύς, Τέρενς Κουίκ επί το γνωστότερον, με τίποτε μωρομάντιλα να καθαρίσει ο πρόεδρος το χέρι του.
 Σε κάθε περίπτωση με έχει εντυπωσιάσει, ομολογώ, η αναφορά του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου κατά τη συνάντησή του με το τέκνο Πάνο ότι έχει αναθέσει σε δύο επιτροπές να επεξεργαστούν σενάρια, η μία παραμονής της Κύπρου στο ευρώ και η δεύτερη επιστροφής στη λίρα! Πάρε ιδέες, πρόεδρε Πάνο...
Στην Αθήνα, ο πρόεδρος άφησε στο πόδι του τον γνωστό τρόφιμο των τηλεπαραθύρων κύριο Μαριά, ο οποίος με αφορμή την επικείμενη έλευση της τρόικας προέβη στην ακόλουθη μετριοπαθή δήλωση:
«Στο ίδιο έργο θεατές, με την τρόικα να έρχεται προκειμένου να επιβάλει χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο, εκποίηση της δημόσιας περιουσίας αντί πινακίου φακής, χαράτσι στα ακίνητα και την κυβέρνηση να δηλώνει σήμερα 1η Απριλίου ότι δήθεν θα διαπραγματευθεί σκληρά. Τυχαίο;». Καθόλου, κύριε Μαριά μου, τι λέτε.
Πηγή:tanea.gr