14 Απρ 2013

Ανασχηματισμός με άρωμα... Σημίτη

Εμβληματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα ήθελε να βάλει στην επόμενη κυβέρνησή του ο Αντώνης Σαμαράς. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο πρωθυπουργός επιθυμεί στο νέο υπουργικό σχήμα- όλα δείχνουν πως ο ανασχηματισμός ...

είναι πολύ κοντά-  να υπουργοποιηθούν στελέχη προερχόμενα από το.....
"παλιό" ΠΑΣΟΚ, που το καθένα για τους δικούς του λόγους σηματοδοτεί κάτι…
Για παράδειγμα θα ήθελε, όπως αναφέρουν συνομιλητές του πρωθυπουργού, να μπουν στην κυβέρνηση ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, η Αννα Διαμαντοπούλου, ο Τάσος Γιαννίτσης, ο Αλέκος Παπαδόπουλος και η Κατερίνα Μπατζελή.
Οι τέσσερις πρώτοι προέρχονται όλοι από το λεγόμενο «εκσυγχρονιστικό μπλοκ» που ζήσαμε επί Κώστα Σημίτη, ενώ η Κ. Μπατζελή ήταν για ένα διάστημα υπουργός Γεωργίας, στην πρώτη κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου.
Υπάρχουν και κάποιες πληροφορίες για τον Χρήστο Βερελή, αλλά μάλλον πρόκειται για φήμες...
Ο Αντώνης Σαμαράς  επιδιώκει, όπως έχει εκμυστηρευτεί στους στενούς του συνεργάτες,  αφενός την διεύρυνση της ΝΔ, ακουμπώντας στο κεντρώο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ, και αφετέρου θέλει να δώσει το μήνυμα της εθνικής προσπάθειας για να βγούμε από την κρίση.
Από κει και πέρα, όπως προαναφέραμε ο ανασχηματισμός, είναι πολύ κοντά. Με το που θα ανακοινωθεί και επίσημα η συμφωνία με την τρόικα και ο χρόνος εκταμίευσης της δόσης, τότε αρχίζει να μετρά αντίστροφα ο χρόνος για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.
Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να ανακατέψει γερά την τράπουλα και να προχωρήσει σε δομικό ανασχηματισμό. «Όσοι είναι ικανοί και έχουν να δείξουν έργο θα παραμείνουν» είναι το μήνυμα Σαμαρά προς τους σημερινούς υπουργούς.
Καθοριστικό ρόλο για την παραμονή κάποιου υπουργού θα παίξουν οι εκθέσεις  της τρόικας που έχουν γίνει για όλα τα υπουργεία και οι οποίες είναι εδώ και μερικές ημέρες στα γραφείο του Αντ. Σαμαρά.  Τέλος, ο πρωθυπουργός δεν σκέφτεται κι ούτε θα κάνει αλλαγές, όπως λένε στενοί του συνεργάτες, σε 4 υπουργεία:  στο Εξωτερικών, στο Οικονομικών, στο Επικρατείας και στο Δ. Τάξης.
Στα υπόλοιπα υπουργεία προβλέπεται να γίνει «σφαγή»,  με πρώτους και καλύτερους να βλέπουν την πόρτα της εξόδου, τους Μανιτάκη, Ρουπακιώτη, Σκοπούλη, Στυλιανίδη, Κεδίκογλου, Βρούτση, Παναγιωτόπουλο, Λιβιεράτο και Μουσουρούλη.
 http://www.kentrinews.gr