5 Απρ 2013

Πλακώθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ για τις... γούνες!

Τι προκάλεσε στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα η ετήσια έκθεση γούνας στην Αθήνα...
Ο κακός χαμός έγινε στην Κουμουνδούρου, με αφορμή την Έκθεση Γούνας που οργανώθηκε σε εκθεσιακό κέντρο της Αθήνας από τις 26 μέχρι τις 29 Μαρτίου....
Ο Θέμης Δημητρακόπουλος (Μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Οικολογίας και Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ) δημοσίευσε ένα άρθρο στην εφημερίδα «Αυγή», με το οποίο ζητούσε, μεταξύ άλλων, να μπει «άμεσα φρένο στην ίδρυση νέων και στην επέκταση των υφιστάμενων μονάδων εκτροφής γουνοφόρων καθώς και στην επιδότηση κάθε δραστηριότητας που σχετίζεται με το γουνεμπόριο» και ταυτόχρονα να τεθεί ως στόχος «σε λελογισμένο βάθος χρόνου, ο τερματισμός της εκτροφής ζώων για τη γούνα τους».
Ωστόσο, η συγκεκριμένη παρέμβαση ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στην Καστοριά, ακόμα και μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, στον Θ. Δημητρακόπουλο έσπευσαν να δώσουν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι σύντροφοί του, η τοπική Ν/Ε Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντας ότι «στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ έχουν δώσει μάχες για τον κλάδο, είτε ως γουνεργάτες είτε ως επιχειρηματίες». Και δήλωσαν ότι «στέκονται αρωγοί στους Καστοριανούς που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, από οποιοδήποτε πόστο».
parapolitika.gr