8 Απρ 2013

Εκτός ορίων: Αφίσα στην Τουρκία η συγγνώμη του Νετανιάχου στον Ερντογάν

Ξεπερνά κάθε φαντασία και κινείται εκτός όλων των ορίων διπλωματικής ευπρέπειας η πρωτοβουλία του δημάρχου Άγκυρας να «κατεβάσει στο πεζοδρόμιο» τις σχέσεις της χώρας του με το Ισραήλ, με αφορμή τη συγγνώμη που....
ζήτησε το δεύτερο από την Τουρκία για του νεκρούς του πλοίου «Mavi Marmara». «Κύριε πρωθυπουργέ, σας είμαστε ευγνώμονες που προσφέρατε στη χώρα μας αυτή την υπερηφάνεια.

Το Ισραήλ ζήτησε συγγνώμη από την Τουρκία» γράφει με πηχαίους τίτλους η γιγαντοαφίσα που ανήρτησε στους δρόμους της τουρκικής πρωτεύουσας ο δήμαρχος της Μελίχ Γκιοκτσέκ Ο ισραηλινός πρωθυπουργός ζήτησε επισήμως συγγνώμη προ ημερών από τον τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πρωθυπουργών έγινε μάλιστα παρουσία του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, κατά την πρόσφατή επίσκεψή του στο Ισραήλ.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου απολογήθηκε στον Ταγίπ Ερντογάν για «όποια λάθη μπορεί να οδήγησαν» στο θάνατο των εννέα τούρκων ακτιβιστών κατά το ρεσάλτο των ισραηλινών κομάντο στις 31 Μαΐου 2010 εναντίον του πλοίου που επιχείρησε να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας.

ΠΗΓΗ: tovima.gr