17 Απρ 2013

Ξάνθη: “Ρουσφέτι” Υπουργού στα σύνορα με Βουλγαρία για επιχειρηματίες!

Καταγγελίες του πρόεδρου του ΕΒΕ Ξάνθης για παρεμβάσεις στην εφαρμογή των νόμων. Παρέμβαση στους Αστυνομικούς που βρίσκονται στον Μεθοριακό Σταθμό του Αγίου Κωνσταντίνου επί του ...
κάθετου άξονα που συνδέει τη Βουλγαρία με την πόλη της Ξάνθης από εν ενεργεία Υπουργό προς όφελος επιχειρηματιών της περιοχής καταγγέλλει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Στέλιος Μωραΐτης.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, Υπουργός παρενέβη ώστε να εισέλθουν στη χώρα οχήματα άνω των 2 τόνων που ανήκουν σε επιχειρηματίες της περιοχής κάνοντας χρήση της τουριστικής διόδου με τη Βουλγαρία, παρά το γεγονός πως ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 2 τόνων. «Είχαμε υπουργικές παρεμβάσεις προς τους αστυνομικούς για την περιβόητη αυτή πινακίδα που υπάρχει εκεί από το 2010 και η οποία απαγορεύει την κυκλοφορία οχημάτων άνω των 2 τόνων» σημειώνει ο κος Στέλιος Μωραΐτης, εξηγώντας πως «εν ενεργεία Υπουργός παρενέβη για να περάσουν 3,4 οχήματα το βάρος των οποίων ξεπερνά τους 2 τόνους. Δεν είναι σοβαροί αυτοί που προτρέπουν να μην εφαρμόζονται οι νόμοι, δεν μπορούμε να λειτουργούμε με μεθόδους του παρελθόντος».

Υπενθυμίζεται πως μετά από κινητοποίηση εκπροσώπων του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης προχώρησε στη εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας για τη συγκεκριμένη τουριστική δίοδο σύμφωνα με την οποία δεν επιτρέπεται η χρήση του δρόμου από οχήματα άνω των 2 τόνων. Η εφαρμογή ωστόσο αυτής της νομοθεσίας προκάλεσε αντιδράσεις επιχειρηματιών της περιοχή, καθώς πλέον τουριστικά mini bus δεν μπορούν να επισκέπτονται την περιοχή μέσω της συγκεκριμένης διόδου. Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο δράσεων για την πάταξη του λαθρεμπορίου, με την τουριστική δίοδο της ορεινής Ξάνθης να αποτελεί βασική πύλη εισόδων λαθραίων προϊόντων από τη γειτονική Βουλγαρία.

Οι καταγγελίες ωστόσο αυτές του πρόεδρου του ΕΒΕ Ξάνθης, ο οποίος έκανε λόγο για πολιτική και επιχειρηματική μαφία που δεν επιτρέπει την εφαρμογή των νόμων, χρήζουν σίγουρα περαιτέρω διερεύνησης με τον ίδιο να παρουσιάζεται πρόθυμος να προσκομίσει στοιχεία ενώπιων της δικαιοσύνης.
ThrakiToday