6 Απρ 2013

Πέθανε από το κρύο προσπαθώντας να δείξει πώς ζουν οι άστεγοι

Ένας 27χρονος άνδρας από το Νιούκασλ της Βρετανίας, δημιουργός ντοκιμαντέρ, βρέθηκε νεκρός σε ετοιμόρροπη πολυκατοικία. 

Ο Λι Χάλπιν, σκόπευε να γυρίσει ντοκιμαντέρ, για τις... άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν οι άστεγοι άνθρωποι, στους δρόμους του Νιουκασλ, ζώντας ο ίδιος στο δρόμο, για μία εβδομάδα.

Ξεκίνησε το πρότζεκτ του, την περασμένη Κυριακή, αλλά βρέθηκε νεκρός τρεις μέρες αργότερα, σε παλιό κτήριο της πόλης.

Δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμα τα αίτια του θανάτου του, αλλά εικάζεται ότι πέθανε από υποθερμία, υπόθεση ωστόσο που δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί.

Ο ίδιος είχε ανεβάσει νωρίτερα στο You Tube ένα βίντεο, στο οποίο έλεγε ότι το πρότζεκτ ήταν ένα ρεπορτάζ της ερευνητικής δημοσιογραφίας, το οποίο δίνει ένα παράδειγμα για το ότι στο ρεπορτάζ δεν πρέπει να υπάρχει φόβος.



Ανέφερε επίσης ότι έχει μιλήσει με μία οργάνωση αστέγων, η οποία επεσήμανε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν στο δρόμο έχει αυξηθεί, ως επίπτωση της αύξησης των τιμών των ενοικίων.

“Θα περάσω μία εβδομάδα σαν άστεγος του Νιουκασλ. Θα κοιμάμαι στους δρόμους, θα αρπάζω ό,τι βρίσκω για να φάω και θα απολαμβάνω τις υπηρεσίες που και τα άλλα άστεγα άτομα απολαμβάνουν. Θα έχω διαδραστική επικοινωνία με όσους περισσότερους ανθρώπους μπορώ, και θα βυθίσω τον εαυτό μου όσο βαθύτερα γίνεται στις συνήθειές τους.”

Ο Χάλπιν έκλεισε το βίντεο λέγοντας ότι “ελπίζει πως θα με τη θέλησή του θα μπει στην καρδιά του θέματος”.

Ο φίλος του Χάλπιν δήλωσε, σε βρετανική εφημερίδα ότι “κανένας δεν ξέρει πως πέθανε, αλλά μάλλον έπαθε υποθερμία, θυσίασε τον εαυτό του, προσπαθώντας να δείξει τι συμβαίνει στους άλλους ανθρώπους”.
  newsit.com.cy