5 Απρ 2013

Ν.Δ-Η διορισμένη ΝΟΔΕ Φθιώτιδας…

Η διορισμένη ΝΟΔΕ Φθιώτιδας… Σε ημέρες  δημοκρατίας ο σεβασμός στη βούληση της βάσης , του λαού δηλαδή,  είναι βασική προϋπόθεση λειτουργίας της.
Αυτή είναι και η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στη δημοκρατία και τα άλλα μη ....δημοκρατικά συστήματα άσκησης εξουσίας σε  κάθε επίπεδο.
Για παράδειγμα είναι κύριο  χαρακτηριστικό γνώρισμα των μη δημοκρατικών καθεστώτων, η κατάργηση  άνευ   προσχημάτων  των αιρετών και  η  αντικατάσταση τους  με διορισμένους.
Ασφαλώς η κατάργηση μιας Νομαρχιακής Επιτροπής δεν συνιστά συνταγματική εκτροπή αλλά καταστρατήγηση  αρχών , θέσεων και  σεβασμού του καταστατικού, δηλαδή του Συντάγματος ενός κόμματος , άρα της βάσης  που είχε εκφράσει την βούληση της μέσω των εσωκομματικών εκλογών.
Σε ημέρες όμως κατάλυσης  από την κεντρική εξουσία ακόμη και  πραγματικά συνταγματικών δικαιωμάτων των ελλήνων πολιτών, οι ακυρωτικές αποφάσεις  του Συμβουλίου της Επικρατείας το  απέδειξαν αρκετές φόρες, μια  κατάργηση αιρετού  κομματικού οργάνου φαντάζει ασήμαντη και ουτοπική, δεν παύει όμως να δίνει  το στίγμα της καθεστωτικής νοοτροπίας όσων κρύβονται πίσω από τέτοιες κομματικές εκτροπές.
Είναι  πραγματικά δυστυχία για τους αιρετούς που παραγκωνίζονται με τέτοιο απροκάλυπτο  τρόπο  αλλά «μεγαλύτερη είναι η δυστυχία όσων αποδέχονται τον  τραγικό ρόλο του δοτού» έλεγε σε μια ομιλία του πριν  αρκετές δεκαετίες ο Γεώργιος Ράλλης αναφερόμενος στα γεγονότα του 1967, κυρίως όμως είναι  δυστυχία η αποδοχή από την βάση τέτοιων επιλογών γιατί εν  κατακλείδι  αυτή  καταργείται.
Πριν από  λίγο περιήλθε στην κατοχή μας το  περίφημο  FAX από το γραφείο του Γραμματέα του κόμματος της Ν.Δ. Μανώλη Κεφαλογιάννη (άσχετο τώρα η εκλεκτική του συμπάθεια προς τον νεαρό  βουλευτή Κασιδιάρη σε πρόσφατη ψηφοφορία της Βουλής), αν και εγείρονται αμφιβολίες  κατά πόσο   η  υπογραφή είναι του ίδιου ή  της ιδιαιτέρας του.
Οι δύο βουλευτές Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος και Ελένη Μακρή-Θεοδώρου τι  λένε;
 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ:
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΡΟΦΑ,
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ,
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜ.&ΥΠ.ΤΥΠΟΥ: ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ (ΤΟΛΗΣ) ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ,
ΤΑΜΙΑΣ:ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΠΟΛΥΖΟΥ-ΜΠΟΜΠΗ,
ΝΟΜΕΚΕ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΤΖΙΑΧΡΗΣΤΑΣ,
ΝΟΜΕΚΕ ΝΙΚΟΛΑΟΣΚΟΝΤΟΠΑΝΟΣ,
ΝΟΜΕΚΕ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΡΑΤΣΗΣ,
ΥΠ.ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΕΝΗ ΣΚΑΡΛΑΤΟΥ,
ΜΕΛΗ ΝΟ.ΔΕ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΝΤΑΛΑΣ( ΥΠ.ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ),
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΤΟΥΔΗΣ,ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΟΣ, ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ,
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ, ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΡΔΟΛΕΜΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΠΗΤΑ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΜΕΡΗΣ,
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΧΟΥΛΙΑΡΑ, ΣΠΥΡΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΣΑΚΙΩΡΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΕΝΕΡΑΛΗΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΓΡΙΒΑΣ, ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΛΟΒΟΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΕΤΧΑΒΑΣ
(ΠΡ.ΟΝΝΕΔ)
 http://www.lamiafm1.gr