14 Απρ 2013

Το θέμα απολύσεις δεν είναι οικονομικό αλλά ιδεολογικό!

Πρακτικά με 25.000 απολύσεις ΔΥ με με μισθούς 1.000 ευρώ μισθό (μέσος όρος) μας κάνουν 25 εκατομμύρια τον μήνα.  Αν το χρέος είναι 500 δις τότε σε 20.000 μήνες ξεχρεώνουμε.
Αν ο μέσος όρος των μισθών όσων απολυθούν φτάνει τα 2000 θέλουμε 10.000 μήνες πριν μηδενίσουμε το χρέος
Kι αν ο μέσος όρος φτάνει τα .....
4000 (δικαστικοί, βουλευτές, γραμματείς υπουργείων, πολιτικό προσωπικό διευθυντές κλπ τότε θα θέλουμε μόλις 5.000 μήνες για να ξεχρεώσουμε δηλαδή 416,6 χρονάκια από σήμερα…
Αν πάλι τους απολύσουμε σήμερα και τις 600.000 χιλιάδες (Στράτο, Αστυνομία, νοσοκομειακούς, δικαστικούς, ΔΥ υπουργείων, βουλευτές υπουργούς, γραμματείς, υπάλληλους ΟΤΑ και ΔΕΚΟ) και δεν πάρουμε άλλους τότε σε εφτά μήνες θα έχουμε μηδενίσει το φετινό έλλειμμα των 4,5 δις, και θα χρειαζόμαστε μόλις 80 χρόνια ανυπαρξίας για να ξεχρεώσουμε.
* Στις τιμές δεν υπολογίζεται ούτε η πτώση της κατανάλωσης που θα προκύψει μετά την εξαφάνιση του κράτους,  ούτε τα έξοδα στήριξης για τις 25.000 οικογένειες,  ούτε άλλη η απώλεια εσόδων.
Αυτό κάνει το θέμα απολύσεις  καταστροφή οικογενειών κλπ όχι  οικονομικό αλλά ιδεολογικό θέμα και πολιτική επιλογή
Την ίδια στιγμή την προσοχή μας τραβά   εδώ η τελευταία έκθεση του ΔΝΤ (Ιανουάριος 2013) και το σχετικό σχόλιο του συνεργάτη μας RyAN. Παραθέτει ενισχυτικά τις παραπάνω άποψης:
 Αυτή η έκθεση δεν αναφέρει πουθενά υποχρέωση απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων που υποτίθεται ότι κόπτονταν ο Τομσεν. Αναφέρει μόνο ότι χρειάζεται πιστή εφαρμογή του 1:5 και ότι στα μέτρα που εισηγήθηκε η ελληνική κυβέρνηση για την αύξηση της αποτελεσματικότητας του δημοσίου είναι και αυτό της κινητικότητας (Annex V, Public sector wage bill : Adopt legislation that provides mandatory staff transfers (horizontally and vertically) within the general government and from one location in the country to another.)
Προκύπτει λοιπόν ότι δεν το ζήτησε καμία τρόικα εξωτερικού. Το αποφάσισε η τρόικα η εσωτερικού γιατί υπάρχει διαρροή σε παραδοσιακούς νεοφιλελεύθερους ψηφοφόρους εντοπισμένη σε ένα κόμμα της κυβέρνησης   Τα ποσοστά του  οποίου απειλούνται σοβαρά από εκείνα του Αλέξη.
Τα σημεία, όμως, που βγάζουν μάτι στην έκθεση είναι:
  • Το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, που όπως αποδεικνύει η έκθεση παραμένει κενό γράμμα ακόμα στην Ελλάδα.
  • Και φυσικά η φοβερά ειρωνική προτροπή σε επίσημη έκθεση: “71. Privatization rhetoric needs to be matched with results”, δηλαδή “Η ρητορική περί ιδιωτικοποιήσεων χρειάζεται και κάποια αποτελέσματα”…
Επειδή τίποτε από τα παραπάνω δεν έχουν κάνει, το έριξαν στο τσάμικο και το καλαματιανό αρχικά των δήθεν απολύσεων των επίορκων (σε ποιον να το πεις και να μη σου πει γιατί τους έχεις ακόμα) και τώρα το φούσκωσαν μήπως και ξεγελάσουν κανέναν ιθαγενή ακόμα.
Τους ξένους ελεγκτές σίγουρα δεν πρόκειται…
Ας όψεται που οι αποφάσεις χρηματοδότησης των δόσεων είναι πολιτικές.
Και την ίδια στιγμή ο κ Σταικούρας ανακοινώνει ότι όσοι απολυθούν θα αντικατασταθούν με ισάριθμους νέους για να ενισχύσει την άποψη ότι δεν είναι ο αριθμός που ενοχλεί  ή το οικονομικο σκέλος αλλά άλλη η στόχευση…
Ίσως ήθελαν να κόψουν τον κουβέλη από το ψηφοθηρεί στους ΔΥ
 http://papaioannou-giannis.net