21 Απρ 2013

Νέα πυρά Πουπάκη κατά του υπουργείου Εργασίας

Πυρ κατά ριπάς από τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Κώστα Πουπάκη για την ουσιαστική ανεπάρκεια του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας . Σε ανακοίνωση του αποδίδει ευθύνες στην απαξίωση των κορυφαίων ...
ελεγκτικών μηχανισμών οι οποίοι , όπως λέει , κατατείνουν στη διαμόρφωση μιας ανεξέλεγκτα αυξανόμενης κοινωνικής «μαύρης τρύπας».
«Ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος είναι αλληλένδετος με την καταπολέμηση του κοινωνικού ελλείμματος που συνεχώς διευρύνεται» σημειώνει αφήνοντας σαφέστατες αιχμές κατά των Στουρνάρα και Βρούτση. « Σε αυτό το πλαίσιο, δίπλα στους «εξονυχιστικούς» ελέγχους για την καταβολή ή μη δυσβάσταχτων φόρων από διαχρονικά συνεπείς πολίτες, επιβάλλεται να πραγματοποιούνται και επαρκείς έλεγχοι για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, στοιχείο που εκτός όλων των άλλων θα δώσει και μια πραγματική ανάσα ρευστότητας στο Ασφαλιστικό Σύστημα.
Διαθέσιμα κονδύλια από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά Ταμεία για την ενίσχυση -είτε σε προσωπικό είτε σε υλικοτεχνική υποδομή- των ελεγκτικών μηχανισμών υπάρχουν, όπως προκύπτει από απαντήσεις της Κομισιόν σε σχετικές μας ερωτήσεις» καταλήγει.
http://www.parapolitika.gr