10 Απρ 2013

Μαυροβούνιο: "Δεν γνωρίζουμε ακόμη ποιος είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών"

“Ακόμη δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν την Κυριακή στη χώρα” δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής του Μαυροβουνίου και αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDP), Ράνκο Κριβοκάπιτς προσθέτοντας ότι ....
αποδείχθηκε ορθή η απόφασή του κόμματός του να μην στηρίξει κανένας από τους προεδρικούς υποψήφιους.
“Γνωρίζουμε ποιος είναι ο νικητής αυτών των εκλογών, είναι οι πολίτες που στήριξαν την πολιτική του SPD, αλλά δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο πραγματικός νικητής των προεδρικών εκλογών, επειδή αναμένουμε την οριστική απόφαση των αρμόδιων κρατικών οργάνων” ανέφερε ο κ. Κριβοκάπιτς.
 
Σχολιάζοντας τη δήλωση του προεδρικού υποψήφιου του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος Σοσιαλιστών (DPS), Φίλιπ Βουγιάνοβιτς ότι το SDP που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, όχι μόνο κάλεσε τους ψηφοφόρους του να μην τον ψηφίσουν, αλλά και να στηρίξουν τον αντίπαλό του, Μίοντραγκ Λέκιτς, ο κ.
 
Κριβοκάπιτς ανέφερε ότι κανένας από τους δύο υποψήφιους δεν είχε τη στήριξη του SDP.
 
“Αν κάνατε το Μαυροβούνιο αρνητική είδηση σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ και αν είστε στο χείλος της καταστροφής, τότε είναι λογικό να αναζητάτε ένοχο. Φανταστείτε αν είχαμε στηρίξει τον Λέκιτς τί ποσοστό θα συγκέντρωνε στις εκλογές” τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής του Μαυροβουνίου.
 
Με αφορμή τις εκτιμήσεις του πρωθυπουργού και αρχηγού του Δημοκρατικού Κόμματος Σοσιαλιστών, Μίλο Τζουκάνοβιτς ότι το SDP συμμετείχε ενεργά στην εκστρατεία κατά του Βουγιάνοβιτς, ο κ. Κριβοκάπιτς ανέφερε ότι η δήλωση ήταν απόρροια συναισθημάτων.
 
“Ερμηνεύω τη δήλωση του κ. Τζουκάνοβιτς ως συναισθηματική, επειδή η εκστρατεία ήταν γεμάτη συναισθήματα, αλλά δεν θα ανταποδώσω συναισθήματα. Μετά από τη δήλωση αυτή υπήρξαν και άλλες πολύ πιο ευχάριστες” ανέφερε.
 
Το εκλογικό επιτελείο του αρχηγού του αντιπολιτευόμενου συνασπισμού “Δημοκρατικό Μέτωπο” Μίοντραγκ Λέκιτς αμφισβήτησε τα εκλογικά αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών της 7ης Απριλίου και ζητά ανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων.
 
Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή ανακοίνωσε, με βάση τα προκαταρκτικά αποτελέσματα, ότι ο κ. Βουγιάνοβιτς νίκησε και επανεκλέχθηκε πρόεδρος του Μαυροβουνίου με ποσοστό 51,21% και ότι ο κ. Λέκιτς συγκέντρωσε ποσοστό 48,79% Από το εκλογικό επιτελείο του κ. Λέκιτς, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι είναι ο αρχηγός του "Δημοκρατικού Μετώπου" νικητής των προεδρικών εκλογών, με ποσοστό 50,5% και ότι ο κ. Βουγιάνοβιτς συγκέντρωσε ποσοστό 49,5%.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.g