7 Απρ 2013

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ

του Μιχάλη Γαυγιωτάκη
Δεν αμφισβητείται από κανένα σήμερα ότι ο ηθικός ξεπεσμός της διακυβερνήσεως της χώρας ουδέποτε άλλοτε είχε καταντήσει έτσι.
H Τρικομματική Κυβέρνηση ενώ υποτάσσεται χωρίς όρους στην ...
Τροικοκρατία, προσπαθεί με τη δημαγωγία να αποκοιμίσει τον Λαό και να τον καθηλώσει αδρανή μπροστά στις εξελίξεις. Όσοι το πιστεύουν πλανώνται οικτρά.
Η ιστορία της πολιτικής κουλτούρας των Ελλήνων έχει δείξει διαφορετικές προσεγγίσεις σε τέτοιες καταστάσεις όπως ανατροπές αλλά και τιμωρίες πολιτικές.
Απεδείχθη έως τώρα ότι, ούτε η Τροικοκρατία αλλά ούτε και οι Συγκυβερνώντες έχουν οικονομικό πρόγραμμα, και τις συνέπειες των οικονομικών τους μέτρων θα τις πληρώσει και θα τις πληρώνει ο Ελληνικός Λαός για πολύ ακόμα. Από την άλλη μεριά αποδεικνύεται ότι βάσει προγράμματος προχωρεί η κατάργηση του κοινοβουλευτισμού και κατ΄ επέκταση η κατάλυση της Δημοκρατίας.
Η ευημερία του Λαού εξαρτάται από την Κυβέρνηση της χώρας και από την εξασκούμενη πολιτική της. Η Κυβέρνηση Σαμαρά,Βενιζέλου,Κουβέλη που Κυβερνά το τόπο έχει δώσει ανάγλυφα την εικόνα της πολιτικής της χρεωκοπίας σε όλους τους τομείς. Είναι πλέον φανερό ότι οι ευρύτερες Λαϊκές μάζες δεν μπορούν να βρουν εργασία και ζουν στα όρια της εξαθλίωσης ενώ από την άλλη, η ‘’σπείρα’’ των λίγων εκμεταλλευτών υπό την αιγίδα του κράτους εκμεταλλεύεται τον Λαό και συσσωρεύει πλούτο.
Δυστυχώς ο εργαζόμενος Λαός αντί εργασίας και ανύψωσης του βιοτικού του επιπέδου διαπιστώνει με αγανάκτηση καθημερινά ότι ξεγελάστηκε και παράλληλα υποθάλπει τον άνομο πλούτο. Ο τόπος χρειάζεται Κυβέρνηση η οποία θα είναι όργανο όχι μιας ασύδοτης οικονομικής ολιγαρχίας, αλλά υπηρέτης του Λαού που μοχθεί.
Κρίνεται σήμερα βαθύτερα και πλατύτερα η τύχη και η τιμή ολόκληρης της Ευρώπης που καυχιόταν έως τώρα ότι μάχεται για την Δικαιοσύνη, την Αλληλεγγύη, την Ελευθερία των Λαών και την ισοτιμία των Κρατών μελών της. Δεν μπορεί πια η Τροικοκρατία να στραγγαλίζει ένα υπερήφανο Λαό τόσο άδικα. Δεν μπορεί πια η ψυχή ενός Τίμιου ανθρώπου να έχει εμπιστοσύνη σε αυτούς τους άρχοντες του κόσμου.
Σε ένα Αρχοντονησι 400.οοο ψυχές σήκωσαν φωνή, είπαν όχι, ύψωσαν το κεφάλι στην αδικία, στην αναίδεια. ΟΧΙ με κάθε κόστος θα πούμε και μείς στη δήθεν σωτηρία που επικαλούνται.
Από τη δική μας απάντηση θα εξαρτηθεί η ηθική σωτηρία της Ευρώπης, και από την ηθική σωτηρία της Ευρώπης θα εξαρτηθεί όπως πάντα η πολιτική , η κοινωνική , και πνευματική της σωτηρία.
Αρετή της Δημοκρατίας είναι η αλήθεια. Συντηρείται προσωρινά βασιζόμενη ότι ο Λαός θέλει αλήθειες να ακούει, όραμα για να προχωρήσει, δίκαιο για να ευημερήσει, και όπως είπε και ο μεγάλος μας Λογοτέχνης Ν.Καζαντζακης ‘’Η δίκαιη Πέτρα θα νικήσει το άδικο Βουνό ’’…