14 Απρ 2013

Αντί- εισήγηση Λαφαζάνη για "ετοιμότητα εξόδου από την Ευρωζώνη", στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ!

Το «αντάρτικο» που έχει ξεκινήσει επίσημα από πενταμήνου, συνέχισε πριν από λίγο, κατά τη διάρκεια της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, η ομάδα Λαφαζάνη, που αυτοπροσδιορίζεται ως «Αριστερή Πλατφόρμα.
Σήμερα «χτύπησε» με τρεις τροπολογίες που συμπυκνώνουν την πολιτική και ιδεολογική οπτική της, για την... πολιτική συμμαχιών, τον χαρακτήρα μιας κυβέρνησης της Αριστεράς, την βελτίωση της δημοκρατικής λειτουργίας του
κόμματος και τη στάση έναντι του Μνημονίου και της ευρωζώνης, κατέθεσε η «Αριστερή Πλατφόρμα» σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.
Τα κεντρικά χαρακτηριστικά των τροπολογιών είναι ότι η «Αριστερή Πλατφόρμα» είναι υπέρ μιάς κυβέρνησης της Αριστεράς και όχι κυβέρνηση «κεντροαριστεράς ή κεντροαριστεροδειξιάς», με τη συμπόρευση κατά κύριο λόγο με το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και η ετοιμότητα μιας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο από την ευρωζώνη, αν αυτό χρειαστεί.
Οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής αναμένεται να ολοκληρωθούν  με τις ψηφοφορίες επί του κειμένου της ηγεσίας και των τροπολογιών Λαφαζάνη.