16 Απρ 2013

Θέμα αιχμής η αξιοποίηση του απανταχού Ελληνισμού, συμφώνησαν Χρήστος Ζώης και Βαγγέλη Ντούλε

Στην ανάγκη αξιοποίησης  του απανταχού Ελληνισμού ,προκειμένου να ξεπεραστεί  η κρίση και όχι μόνο, συμφώνησαν, σήμερα, ο Πρόεδρος της  Νέας Μέρας Χρήστος Ζώης και ο Ελληνικής καταγωγής Βουλευτής του Κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Αλβανίας  Βαγγέλη Ντούλε, κατά την....
διάρκεια συνάντησής τους .
Η  συνάντηση έγινε στα γραφεία του Κόμματος  Νέα Μέρα  με την συμμετοχή και του Γραμματέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών θεμάτων της Νέας Μέρας  Γιώργου Νούλα.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης  αναλύθηκαν διεξοδικώς οι διμερείς σχέσεις μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας, ενώ τονίστηκε ότι ο Ελληνισμός της Βόρειας Ηπείρου μπορεί  να αποτελέσει γέφυρα συνεννόησης και συνεργασίας των δυο κρατών.
Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην σημαντικότητα του ρόλου του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου στην ανάπτυξη σχέσεων με τις δυο χώρες αλλά και στην διατήρηση του θρησκευτικού και εθνικού πνεύματος των Βορειοηπειρωτών.
Ο κ. Ντούλε ,ενημέρωσε τον κ. Ζώη  ότι έχει  ήδη εκθέσει  στην Ελληνική  κυβέρνηση το θέμα  του περιορισμού – περικοπής των συντάξεων του ΟΓΑ στους Βορειοηπειρώτες και τις παρενέργειες που δημιούργησε.
Η συνάντηση έκλεισε αφού καθορίστηκε επίσημη επίσκεψη του Γραμματέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών θεμάτων Γεώργιου Νούλα στις 25 Απριλίου 2013 στα Τίρανα για σειρά επαφών και συνομιλιών με βασικό άξονα την αναβάθμιση του ρόλου της ελληνικής μειονότητας αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών.