17 Απρ 2013

Le Monde: Η Θάτσερ είχε μια δυστυχισμένη οικογένεια και τα παιδιά της είναι «μπουμπούκια» [εικόνες] Πηγή: Le Monde: Η Θάτσερ είχε μια δυστυχισμένη οικογένεια και τα παιδιά της είναι «μπουμπούκια» [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/100787#ixzz2QjM9eOKB

Στην κηδεία της πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας Μάργκαρετ Θάτσερ όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στα δυο παιδιά της, τον Μαρκ και την Κάρολ Θάτσερ, τα δίδυμα που γεννήθηκαν το 1953. Τώρα που η....
Μάγκυ πέθανε, τα στόματα άνοιξαν.
Δίπλα στον σύζυγό της Ντένις και στα δυο της παιδιά η Μάργκαρετ Θάτσερ προωθούσε το μάλλον τυπικό μοντέλο μιας οικογένειας της υψηλής συντηρητικής κοινωνίας της Νότιας Αγγλίας. Αλλά η κουρτίνα της «φυσιολογικότητας» ήταν ψεύτικη, γράφει η Le Monde.
Η οικογένεια Θάτσερ ήταν δυσλειτουργική. Οταν πέθανε ο Ντένις, το 2003, ο Μαρκ Θάτσερ κληρονόμησε τον τίτλο του βαρονέτου που η Μάγκυ είχε προσφέρει στον σύζυγό της όταν αποχώρησε από την Ντάουνινγκ Στριτ το 1990. Ο γιος ήταν ο εκλεκτός της μητέρας του η οποία θεωρούσε ότι ό,τι έλεγε ο Μαρκ άξιζε να λαμβάνεται υπόψιν. Η Σιδηρά Κυρία είχε μάλιστα δακρύσει δημόσια το 1982 όταν ο πολυαγαπημένος της γιος απουσίασε για 10 ολόκληρες ημέρες στο ράλι Παρίσι-Ντακάρ.
Στη φυλακή ο γιος
Παρακολουθώντας τις μπίζνες που επακόλουθα υπάρχουν στο περιβάλλον ενός Πρωθυπουργού, ο Μαρκ ενδιαφέρθηκε στενά για τα μυστικά και μυστηριώδη συμβόλαια όπλων στη Μέση Ανατολή. Το 2005 καταδικάστηκε σε 4ετή φυλάκιση γιατί συμμετείχε στη χρηματοδότηση ενός πραξικοπήματος στη Γουινέα, χώρα πλούσια σε πετρέλαιο.
Από τότε ο Σερ Μαρκ ζει αθόρυβα στην Ισπανία και στο Γιβραλτάρ. Αφού χώρισε από την Αφρικανή σύζυγό του με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, παντρεύτηκε σε δεύτερο γάμο την κουνιάδα του ολιγάρχη των βρετανικών Μίντια Lord Rothermere.
Στα περιοδικά trash η κόρη
Η Κάρολ Θάτσερ ήταν η διανοούμενη της οικογένειας, όπως αποδεικνύουν οι πανεπιστημιακές της σπουδές και η καλή καριέρα της ως παραγωγός στην τηλεόραση. Ωστόσο στην προσωπική της ζωή ενεπλάκη σε χαοτικές ερωτικές σχέσεις και έγινε θέμα σε ριάλιτι και σε εφημερίδες trash. Το 2009 προκάλεσε σκάνδαλο με τις ρατσιστικές της εκφράσεις εναντίον του Γάλλου παίκτη του τένις Ζο-Βίλφριντ Τσονγκά τον οποίο παρομοίασε με «μια νέγρικη κούκλα από πανί». Το BBC στο οποίο εργαζόταν την απέλυσε αμέσως.
Εγινε από τότε persona non grata στα μίντια και εξαφανίστηκε από τη δημόσια ζωή ενώ άρχισε να ασχολείται με την υγεία της μητέρας της. «Μια μητέρα απούσα» είχε σχολιάσει μια ημέρα η Κάρολ για τη Θάτσερ. Οσοι γνώριζαν καλά την πρώην Πρωθυπουργό ισχυρίζονται ότι οι ευθύνες του κράτους και η διοίκηση αποτελούσαν προτεραιότητα για εκείνη και όχι το μεγάλωμα παιδιών.
Πολύ αλκοόλ για τον Ντένις
Οσο για τον Ντένις Θάτσερ, τον επιχειρηματία που παντρεύτηκε η Μάγκυ το 1951, αντιπροσώπευε τους άντρες όπως τους προτιμούσε εκείνη: ψηλός, εκπαιδευμένος, με καλούς τρόπους, αλάνθαστος. Και το κυριότερο: Ο Ντένις κατάφερε να μείνει στη σκιά ως το τέλος. Ευτυχώς, γιατί ο Ντένις, υπερασπιστής του Απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική, ήταν θαυμαστής του «G&T» (Τζιν τόνικ), των σταυρολέξων της Daily Telegraph και οι απόψεις του ήταν πιο δεξιές από της Μάγκυ. Αν αυτό μπορεί να συμβεί.