30 Απρ 2013

Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΤΑΚΡΗΜΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ TWITTER!

Καλά, αυτός ο Αναστασιάδης δεν κάνει άλλη δουλειά από το να ξημεροβραδιάζεται στο twitter; Δείτε τι κάνει ο άνθρωπος.


Σεντόνια-κατεβατά λες και κάνει διατριβή επί του twitter. Αφού την...έσωσε κι αυτός την Κύπρο, τό.χει ρίξει στο light και στο time out! 

Απάνητηση του έδωσε όμως ο Παναγιώτης Αποστόλου: Αναστασιάδη, μπορείτε να δεσμευτείτε πως δεν έχετε συμφωνήσει σε ένα νέο σχέδιο Ανάν; Θα τοποθετηθείτε;

Tweets

  1. Αναλυτικά τα μέτρα της Κυβέρνησης για τον εκσυγχρονισμό των θεσμών και του κράτους: http://www.anastasiades.com.cy/index.php?id=8
  2. Τα μέτρα θα αρχίσουν να εφαρμόζονται με την υιοθέτηση τους από τη Βουλή και συνεπώς, δεσμεύουν την Κυβέρνηση να τα υλοποιήσει τάχιστα
  3. Εντός Μαΐου θα λειτουργήσει ο θεσμός του Τραπεζικού Διαμεσολαβητή
  4. Σύσταση Διοικητικών Δικαστηρίων που θα αποσυμφορήσουν σημαντικά το φόρτο εργασίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου
  5. Η Επίτροπος Μεταρρύθμισης Δημόσιας Υπηρεσίας θα καταρτίσει Σχέδιο Δράσης, για τη μεταρρύθμιση του Δημόσιου τομέα, με όρους εντολής
  6. Δυνατότητα στους πολίτες να ζητούν τη θεσμοθέτηση προτάσεων με συλλογή τουλάχιστον 10.000 δηλώσεων υποστήριξης προς τη συγκεκριμένη πρόταση
  7. Δικαίωμα πρόσβασης του πολίτη σε όλα τα δημόσια έγγραφα με εξαίρεση αυτά που επηρεάζουν την εθνική ασφάλεια και άμυνα
  8. Αυστηρά κριτήρα που θα διασφαλίζουν τη προτεραιότητα στην αξία,κ όχι στη κομματική πρόσβαση για πλήρωση θέσης στο δημόσιο ή ημιδημόσιο τομέα
  9. Αστικές κ ποινικές ευθύνες των λειτουργών του δημοσίου για ζημιές που προκαλούνται από αμέλεια ή δόλιες συμπεριφορές που συνιστούν διαπλοκή
  10. Σύσταση Επιτροπής Ελέγχου κατά Υπουργείο για παρακολούθηση και υλοποίηση καταγγελιών που καταγράφονται στην Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.
  11. Με πρόταση τροποποίησης του Συντάγματος αίρεται η ασυλία των βουλευτών για όλες τις μορφές αδικημάτων.
  12. Διευρύνονται τα αδικήματα που ο ΠτΔ μπορεί να διωχθεί ποινικώς.Δεν είναι αρκετή η δήλωση μου ότι αναλαμβάνω τις πολιτικές ευθύνες
  13. Η αξιοκρατία, η χρηστή διοίκηση, η ευθύνη των πολιτικών, οι υποχρεώσεις του κράτους προς τους πολίτες του,αποτελούν εθνική αναγκαιότητα.
  14. Οι σημερινές εξαγγελίες είναι προτάσεις που έχουν αποτυπωθεί σε νομοσχέδια ή αποτέλεσαν το αντικείμενο αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου
  15. Σήμερα, στις 12:00, η παρουσίαση του νέου πακέτου μέτρων για τον εκσυγχρονισμό του κράτους.
  16. Αναλυτικά τα μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας στο http://www.anastasiades.com.cy/index.php?id=8
  17. Γνωρίζοντας τον πατριωτισμό τη δημιουργικότητα και το πείσμα που διακρίνει τον λαό μας, είμαι αισιόδοξος πως θα τα ξανακαταφέρουμε.
  18. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως μας αναμένουν δύσκολες δοκιμασίες, γι αυτό και ζητώ την κατανόηση αλλά και την υπομονή όλων.
  19. Όσα εξαγγέλω,δεν προκαλούν επιπλέον επιβαρύνσεις,αλλά μέσα από ανακατανομή κονδυλίων,συνάδουν πλήρως με τους δημοσιονομικούς μας στόχους.
  20. Δημιουργία το ταχύτερο Εγγυοδοτικού Μηχανισμού, για δανειοδότηση των βιώσιμων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, με ευνοϊκούς όρους.
  21. Υιοθετείται η παραχώρηση αδειών σε μικτές τουριστικές αναπτύξεις, όπως τα condo hotels.
  22. Αδειοδότηση της λειτουργιάς καζίνο και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου κατά δύο μήνες.
  23. Σύναψη συμφωνίας μεταξύ της ΚΔ και Βρετανικών Βάσεων για την πολεοδομική ανάπτυξη της γης που εμπίπτει στα όρια των Βρετανικών Βάσεων.
  24. Μείωση του χρόνου έκδοσης Πολεοδομικής Άδειας από την ημερομηνία υποβολής πλήρους αίτησης.
  25. Η Κυβέρνηση προχωρεί σε τροποποίηση του συστήματος επιδότησης για την κάλυψη των αναγκών των αιτητών πολιτικού ασύλου ή άλλων αλλοδαπών.
  26. Ευκαιρία σε πέραν των 1000 άνεργων για εργασία, προκειμένου να αποκτήσουν πιστοποιητικό εργασιακής εμπειρίας, με επίδομα ύψους 500 ευρώ.
  27. Άμεση υλοποίηση του εκκρεμούντος Σχεδίου Ενίσχυσης της Νεανικής Επιχειρηματικότητας.Με το σχέδιο θα δημιουργηθούν 1000 νέες θέσεις εργασίας.
  28. Παραχώρηση καλλιεργήσιμης γης που ανήκει στην κυβέρνηση, την Εκκλησία και το Πανεπιστήμιο Κύπρου σε νέους.
  29. Το κράτος θα επιχορηγεί το μισθό ανέργων πολιτών κατά 65% για απασχόληση με ευέλικτες ρυθμίσεις.
  30. Εργοδότη 6.000 ανέργων στην τουριστική βιομηχανία με προϋπόθεση να είναι νόμιμοι και μόνιμοι κάτοικοι Κύπρου τα τελευταία πέντε χρόνια.
  31. Επαναπρόσληψη 800 ωρομισθίων εργατών, επαναδιορισμός των συμβασιούχων εκπαιδευτικών, εργοδότηση των 300 αποφοίτων στρατιωτικών σχολών.
  32. Διαβουλεύση της Κυβέρνησης με τα δημόσια πανεπιστήμια για αύξηση των θέσεων νέων φοιτητών κ μεταγγραφών φοιτητών από το εξωτερικό.
  33. Επιχορήγηση μέχρι κ 50% του κόστους για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε οικιστικές μονάδες με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.
  34. Για ανακούφιση των ευάλωτων και ευπαθών ομάδων εντάσσεται η απόφαση της Κυβέρνησης για περεταίρω μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.
  35. Η Κυβέρνηση, στο θεσμικό βαθμό που της επιτρέπεται, καταβάλλει σοβαρές προσπάθειες για εξεύρεση τρόπων μείωσης των δανειστικών επιτοκίων.
  36. Όσοι έχουν προβλήματα ανταπόκρισης δανειακών υποχρεώσεων θα έχουν τη δυνατότητα επιμήκυνσης των δανείων.
  37. Μέτρα επανεκκίνησης της οικονομίας για ενίσχυση ευάλωτων ομάδων, κατάρτιση άνεργων νέων, δημιουργία θέσεων εργασίας, ενίσχυση της ανάπτυξης.
  38. Letter from to President Nicos Anastasiades of regarding funding (PDF)
  39. Συστρατευμένοι να παλέψουμε για επανόρθωση της οικονομίας μας, όπως ακριβώς επιτάσσει το ιστορικό χρέος μας:
  40. Ο διορισμός της Ερευνητικής Επιτροπής δεν αποτελεί παρά το ελάχιστο που οφείλει το κράτος προς τους πολίτες του: http://www.presidency.gov.cy/presidency/pre
  41. Η κυβέρνηση προωθεί πακέτο μέτρων με στόχο να ορθοποδήσει η κυπριακή οικονομία και να περάσει σε ρυθμούς ανάπτυξης: http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis…makeleio.gr