19 Μαΐ 2013

10 τροφές που πρέπει οπωσδήποτε να τρως αν γυμνάζεσαι

Μιας και μπήκαμε και επισήμως στην άνοιξη ήρθε η ώρα να ανανεωθούμε σωματικά. Με το καλοκαίρι να βρίσκεται σε απόσταση...
αναπνοής (έτσι μας αρέσει να σκεφτόμαστε) και τις προπονήσεις μας να αυξάνονται όλο και περισσότερο πρέπει να βάλουμε στη διατροφή μας τροφές πλούσιες σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες. Αν είσαι από τις γυναίκες που γυμνάζονται αρκετά, δες ποιες είναι οι 10 τροφές που πρέπει να βάλεις οπωσδήποτε στην καθημερινότητά σου. 1. Βρώμη
 Οι φυτικές ίνες που περιέχει η βρώμη μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου για καρδιακές παθήσεις.
2. Μούρα
Μια χούφτα από παγωμένα μούρα είναι αρκετή για να πάρεις τα αντιξειδωτικά που χρειάζεσαι με το πρωινό σου. Μία κούπα βατόμουρα έχει μόνο 80 θερμίδες  και είναι αρκετή για να βοηθήσει στην προφύλαξη του οργανισμού σου από καρδιακές παθήσεις, παθήσεις των ματιών και του εγκεφάλου.
 3. Ψάρι
Το ψάρι είναι μία από τις καλύτερες πηγές λιπαρών οξέων Ωμέγα-3 καθώς και βιταμίνης D, η οποία λείπει από αρκετές γυναίκες και βοηθάει, μαζί με το ασβέστιο, στην καλή υγεία των οστών.
 4. Λιναρόσπορο
 Δεν είσαι θαυμάστρια των θαλασσινών; Ο λιναρόσπορος είναι επίσης πλούσιος σε Ωμέγα-3 λιπαρά καθώς και σε φυτικές ίνες. Ανάμειξε μία κουταλιά λιναρόσπορο και μία κουταλιά βρώμη και ρίξ’τα μέσα σε γιαούρτι.
5. Κινόα
Το κινόα περιέχει και τα 9 απαραίτητα για τον οργανισμό αμινοξέα καθώς και μέταλλα, όπως χαλκό, φώσφορο, σίδηρο και μαγνήσιο που είναι σημαντικά για την υγεία των οστών.
6. Γιαούρτι
Το γιαούρτι βοηθάει πολύ στη μείωση της πείνας. Τα προβιοτικά βακτήρια που περιέχονται στο γιαούρτι στηρίζουν τόσο το πεπτικό όσο και το ανοσοποιητικό σύστημα.
7. Ξηροί καρποί
 Βάλε σε μικρά σακουλάκια στο γραφείο, το αυτοκίνητο ή την τσάντα σου αμύγδαλα ή άλλους ξηρούς καρπούς και γέμισε τον οργανισμό σου με πρωτεϊνες, φυτικές ίνες και βιταμίνη Ε.
8. Όσπρια
Οι φυτικές ίνες και οι πρωτεϊνες που περιέχουν όσπρια, όπως τα φασόλια και οι φακές, σε βοηθούν να νιώθεις χορτάτη.
  9. Πράσινα λαχανικά
Τα σκουροπράσινα λαχανικά είναι γεμάτα ασβέστιο, φυτικές ίνες, φολικό οξύ και αντιοξειδωτικά και η συχνή κατανάλωσή τους βοηθάει στην καλύτερη υγεία του οργανισμού.
 10 . Αυγά
 Οι πρωτεϊνες που περιέχονται στα αυγά βοηθούν τους μύες να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους γρηγορότερα ύστερα από μία κουραστική προπόνηση. Δοκίμασε να φτιάξεις μία ομελέτα με αυγά και σπανάκι συνδυάζοντας δύο από τις δέκα παραπάνω τροφές.
πηγή: faysbook