3 Μαΐ 2013

Αναβολή πέντε μηνών για τις Δημοτικές εκλογές του 2014;

Tην τακτική «δεν ανοίγω θέματα που θα μου δημιουργήσουν νέα προβλήματα» ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς σε ό,τι αφορά τα οικονομικά της ΝΔ, τα οποία βρίσκονται σε εξίσου άθλια, αν όχι σε αθλιότερη, κατάσταση από τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ. Κοινώς και η ...
Συγγρού φλερτάρει με τη χρεοκοπία.
ΕΞΟΥ και δεν μου κάνει εντύπωση που ο Πρωθυπουργός δεν σκοπεύει να ασχοληθεί με το καυτό αυτό ζήτημα, ειδικά ενόψει του Συνεδρίου της ΝΔ στο τέλος Ιουνίου.
Στο παρασκήνιο ωστόσο, αναφέρει ο “Μικροπολιτικός” γίνονται πολλές συζητήσεις που αφορούν τόσο τη χρηματοδότηση των κομμάτων όσο και θεσμικές αλλαγές, αρχής γενομένης από τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση. Συγκεκριμένα, για τον χρόνο και τον τρόπο με τον οποίο αυτές θα διεξαχθούν.
ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ: το ένα σενάριο είναι να διεξαχθούν μαζί με τις ευρωεκλογές τον Μάιο του 2014. Το δεύτερο σενάριο είναι να πάρουν παράταση πέντε μηνών για τον Οκτώβριο του 2014 και το τρίτο να γίνουν κάποια στιγμή το 2015. Το σχετικό μπρεϊνστόρμινγκ γίνεται ήδη στους κόλπους της ΝΔ, όπου μαθαίνω ότι πέφτουν και νέες ιδέες.
Οπως, για παράδειγμα, αυτή που θέλει στις επόμενες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση να υπάρχουν δύο ψηφοδέλτια: στο ένα θα κατεβαίνουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι και στο άλλο οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.
Η λογική είναι ότι το δημοτικό συμβούλιο δεν είναι ανάγκη να είναι του ιδίου χρώματος ή απόψεων με τον δήμαρχο. Στόχος η αποσύνδεση της κεντρικής πολιτικής σκηνής από την αυτοδιοίκηση. Ο ίδιος ο Σαμαράς, πάντως, δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι θέλει να κάνει.
λυκαβητος