19 Μαΐ 2013

Τουρισμός για γέλια και για κλάμματα στην Αγία Ρουμέλη (φωτό)

Ναυαγοί σε κάποιο ερημικό νησί που τους βρήκε καράβι και τους έσωσε; Έτσι μοιάζει αλλά... όχι.

Τουρίστες στην Αγία Ρουμέλη που δυστυχώς, εδώ και χρόνια δεν τη σώζει κανείς...


Κι όμως οι εικόνες αυτές δεν είναι κάποιου τόπου ξεχασμένου από το Θεό. Σίγουρα όμως, είναι ξεχασμένου από την πολιτεία.





Χθες 500 τουρίστες του εθνικού δρυμού της Σαμαριάς, επιβιβάστηκαν κατά αυτό τον τρόπο που βλέπετε, στην παραλία, καθώς οι νοτιάδες που έπνεαν στην περιοχή δεν επέτρεψαν στο πλοίο να δέσει στην προβλήτα.

Και φυσικά, από την παραλία είναι αδύνατο να επιβιβαστεί αυτοκίνητο στο πλοίο, με αποτέλεσμα πολλοί που είχαν αφήσει όχημα στην Αγία Ρουμέλη να μείνουν αποκλεισμένοι εκεί.

Δυστυχώς αυτή την κατάντια, τη βιώνουν οι επισκέπτες συχνά,καθώς ως γνωστόν νότιες περιοχές των Χανίων και σιρόκος πάνε μαζί.



Ενώ είναι η πολλοστή φορά που το πλοίο δεν μπόρεσε να δέσει στην προβλήτα λόγω ανέμων και ενώ από τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής, επανειλημμένως έχει γίνει  θέμα σε δήμο και περιφέρεια, τίποτα δεν έχει γίνει.

Το ζητούμενο, όπως μας είπαν άνθρωποι της περιοχης, δεν είναι να φτιαχτεί μια καλύτερη προβλήτα. Γιατί και αυτή δεν παρέχει ασφάλεια.

Λόγω της θάλασσας και της αλμύρας, μπορεί πολύ εύκολα  να γλιστρήσει κάποιος.

"Από τύχη δεν έχει σπάσει κανείς το πόδι του μέχρι σήμερα. Γλιστράει πάρα πολύ, γι' αυτό οι ναύτες πηγαίνουν τους τουρίστες χέρι-χέρι από την προβλήτα στο πλοίο", είπε στο Flashnews.gr άτομο που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην περιοχή.

Για το λόγο αυτό, απαραίτητο είναι να γίνει μια ασφαλέστερη υποδομή, ενός μικρού λιμανιού. Εξάλλου, οι τουρίστες που περνούν από την Αγία Ρουμέλη το καλοκαίρι είναι χιλιάδες.

"Ειδικά τις Κυριακές ξεπερνούν και τους 1000 οι τουρίστες που διασχίζουν το φαράγγι" μας λένε οι κάτοικοι.





Ίσως οι αιρετοί να οραματίζονται αυτό τον τουρισμό, του πλοίου στην παραλιά...

Οι κάτοικοι όμως και όσοι δραστηριοποιούνται σε μια περιοχή με τις μεγαλύτερες επισκεψότητες το καλοκαίρι λόγω του φαραγγιού, δεν θέλουν να ντρέπονται για αυτό που βιώνουν οι τουρίστες εξαιτίας της αδιαφορίας των αρμόδιων που κόπτονται για τον τουρισμό στα λόγια.

Περιμένουμε απαντήσεις από τους υπευθύνους έστω κατόπιν όψιμου ενδιαφέροντος. Κάλλιο αργά παρά ποτε!



Flashnews.gr