18 Μαΐ 2013

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΝΕΑ ΜΕΡΑ, Γ. ΝΟΥΛΑ, ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

Την πεποίθησή του ότι και μετά τις εθνικές εκλογές της Αλβανίας της 23ης Ιουνίου 2013, θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για την περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας εξέφρασε με...
αφορμή την επίσκεψή του στην Αλβανία ο Γραμματέας Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ», Γεώργιος Νούλας. Ειδικότερα μετά τις συναντήσεις που είχε με τον π. Υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας και νύν Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Αλβανίας κ. TRITAN CHEHU αλλά και με τον Υπουργό Δικαιοσύνης της Αλβανίας Eduard Halimi διεπιστώθη η βούληση των δύο μερών για συνεργασία στα πλαίσια της αμοιβαιότητας.

Από τον κ. Γ. Νούλα τονίστηκε η ανάγκη ανάπτυξης περαιτέρω των επιχειρηματικών δράσεων Ελλήνων στην Αλβανία καθώς και η υλοποίηση της προτάσεως επαναπατρισμού των έγκλειστων σε ελληνικές φυλακές κατάδικων αλβανικής υπηκοότητας με πρωτοβουλία του αλβανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ειδικότερη μνεία έγινε για την ανάγκη υλοποίησης της συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών για την λειτουργία δύο νεκροταφείων και τον ενταφιασμό των οστών των Ελλήνων Ηρώων του Έπους του '40 που μετά από τόσες δεκαετίες παραμένουν διασκορπισμένα στα πεδία των μαχών!!! Να σημειωθεί ότι ο κ. Νούλας, είναι ταυτόχρονα και Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Τέκνων Συγγενών και Φίλων των Ελλήνων Ηρώων του Έπους του '40. Πέρα από τη συνάντησή του με τον κ. TRITAN CHEHU, ο κ. Νούλας όπως προαναφέρθη συναντήθηκε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Eduard Ηαlimi, καθώς επίσης και με τους  Grigorios Karamelos, εκπρόσωπος του Κόμματος ΚΕΑΔ (Ομόνοια), καθώς και με τον Thoma Mico, π. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Εργασίας, οι οποίοι του εξέθεσαν την κατάσταση της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.

Ο κ. Νούλα, μεταφέροντας τους χαιρετισμούς του Πρόεδρου της Νέα ΜΕΡΑς κ. Χρήστου Ζώη, επεσήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει ένωση των Ελλήνων της  μειονότητας στην Αλβανία και όχι πολυδιάσπαση. Για τον λόγο αυτόν οι πρωτοβουλίες ΚΕΑΔ, MEGA, καθώς και άλλων ανεξάρτητων κινήσεων που δημιουργήθηκαν στους κόλπους της ομογένειας θα πρέπει να προσεγγιστούν με μεγαλύτερη σκέψη και προσοχή.

Την πεποίθησή του για αποτελέσματα τα οποία θα αναδείξουν τον ρόλο του ΚΕΑΔ στο νέο Κοινοβούλιο εξέφρασε και ο Βουλευτής, Βαγγέλης Ντούλε, στον κ. Νούλα. Πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι όλοι οι συνομιλητές του κ. Νούλα συνεχάρησαν την Νέα ΜΕΡΑ για την πρωτοβουλία, η οποία έρχεται σε μία κρίσιμη για τα εθνικά συμφέροντα χρονική περίοδο.
Επισυνάπτεται η φωτογραφία του κ. Γ. Νούλα με τον κ. Grigorio Karamelo, εκπρόσωπο του Κόμματος ΚΕΑΔ (Ομόνοια).