Υπάρχουν τροφές οι οποίες επιταχύνουν τη διαδικασία μαυρίσματος,
βοηθούν στην παραγωγή μελανίνης, δρουν κατά των ελεύθερων ριζών που
σχηματίζονται από την υπεριώδη ακτινοβολία και ενισχύουν την
ελαστικότητα του δέρματος....
Το καλοκαίρι πρέπει να τρώμε καθημερινά πέντε διαφορετικά φρούτα και λαχανικά.
Τα φρούτα και τα λαχανικά με κόκκινο και πορτοκαλί χρώμα και τα λαχανικά που έχουν σκούρο πράσινο φύλλωμα διευκολύνουν το μαύρισμα και προστατεύουν από τον ήλιο.
Στο καλοκαιρινό μας λεξιλόγιο να προσθέσουμε τις ουσίες λυκοπένη, βήτα καροτίνη και λουτεΐνη. Η λυκοπένη μειώνεται κατά 45% μετά την ηλιοθεραπεία. Θα την συμπληρώσουμε τρώγοντας ντομάτα, κόκκινο γκρέιπφρουτ και καρπούζι.
Το ξέρετε πολύ καλά ότι το καρότο έχει αντηλιακή προστασία. Το γράφουν και οι κρέμες. Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε καροτίνη είναι το καρότο, το βερίκοκο, το μάνγκο και η γλυκοπατάτα. Η λουτεΐνη προστατεύει το δέρμα μας να μην μοιάσει... με σταφίδα. Θα την βρούμε στο
Το καρπούζι, αντίθετα με αυτό που πιστεύεται ότι είναι μόνο ζάχαρη και νερό, επειδή περιέχει βιταμίνη C, βήτα καροτίνη και λυκοπένη, με αντιοξειδωτικές ιδιότητες συμβάλλει στην προστασία του οργανισμού από διάφορους καρκίνους και καρδιακές παθήσεις.
Το καλοκαίρι πρέπει να τρώμε καθημερινά πέντε διαφορετικά φρούτα και λαχανικά.
Τα φρούτα και τα λαχανικά με κόκκινο και πορτοκαλί χρώμα και τα λαχανικά που έχουν σκούρο πράσινο φύλλωμα διευκολύνουν το μαύρισμα και προστατεύουν από τον ήλιο.
- Οι ντομάτες,
- τα καρότα,
- τα βερίκοκα,
- τα μπρόκολα,
- το λάχανο,
- ο μαϊντανός,
- οι πράσινες σαλάτες
Στο καλοκαιρινό μας λεξιλόγιο να προσθέσουμε τις ουσίες λυκοπένη, βήτα καροτίνη και λουτεΐνη. Η λυκοπένη μειώνεται κατά 45% μετά την ηλιοθεραπεία. Θα την συμπληρώσουμε τρώγοντας ντομάτα, κόκκινο γκρέιπφρουτ και καρπούζι.
Το ξέρετε πολύ καλά ότι το καρότο έχει αντηλιακή προστασία. Το γράφουν και οι κρέμες. Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε καροτίνη είναι το καρότο, το βερίκοκο, το μάνγκο και η γλυκοπατάτα. Η λουτεΐνη προστατεύει το δέρμα μας να μην μοιάσει... με σταφίδα. Θα την βρούμε στο
- λάχανο,
- το μπρόκολο,
- το σπανάκι,
- τα φασόλια και
- το καλαμπόκι.
Το καρπούζι, αντίθετα με αυτό που πιστεύεται ότι είναι μόνο ζάχαρη και νερό, επειδή περιέχει βιταμίνη C, βήτα καροτίνη και λυκοπένη, με αντιοξειδωτικές ιδιότητες συμβάλλει στην προστασία του οργανισμού από διάφορους καρκίνους και καρδιακές παθήσεις.
- Τα κεράσια, το γκρέιπφρουτ και η παπάγια περιέχουν βιταμίνη C, απαραίτητα για την ελαστικότητα της επιδερμίδας.
- Το ρόδι καθυστερεί την εμφάνιση των ρυτίδων.
- Το πράσινο τσάι κάνει τις ρυτίδες να εξελιχθούν πιο αργά.
- Η γλυκοπατάτα, το καρότο και το μπρόκολο είναι πηγές βήτα καροτίνης, αντιοξειδωτικής χρωστικής απαραίτητης για την προστασία των ματιών γενικώς, πόσο μάλλον κάτω από τον ήλιο.
- Το κοτόπουλο, το ψάρι, το βραστό αυγό και τα καρύδια περιέχουν αμινοξέα προστατεύουν την τρίχα που ταλαιπωρείται από τον ήλιο, το χλώριο και ό,τι βάζουμε στα μαλλιά μας για το styling.
- Το αγγούρι μαζί με το γιαούρτι, λιωμένα στο μπλέντερ, ανακουφίζουν από τα καψίματα και τις κοκκινίλες του ήλιου.