22 Μαΐ 2013

Οπλοφορία στη Βουλή: Μεσοβέζικες λύσεις, αμφίβολα αποτελέσματα…

Για αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους το Προεδρείο της Βουλής αποφεύγει, προσφεύγοντας σε μεσοβέζικες κι επιτρεπόμενες πολλών ερμηνειών λύσεις, ν’ αντιμετωπίσει το ζήτημα της οπλοφορίας βουλευτών μέσα στο Κοινοβούλιο, προκαλώντας -εύλογα- ποικίλα σχόλια…

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά εάν κάποιος δεν συνετιστεί προς τας… υποδείξεις θα καταγράφεται η μη συμμόρφωσή του από τον Φρούραρχο και… μέχρις εκεί!
Συγκεκριμένα: 
- Όλοι οι βουλευτές, εργαζόμενοι και οι επισκέπτες θα είναι υποχρεωμένοι να περνούν, πλέον, μόνον από τις δύο μαγνητικές πύλες εισόδου που βρίσκονται από την πλευρά της Βασιλίσσης Σοφίας και του Άγνωστου Στρατιώτη.
- Η πλαϊνή είσοδος προς την πλευρά του Ζαππείου θα κλείσει οριστικά για όλους και θα επιτρέπεται η χρήση της μόνον από τον πρωθυπουργό και τα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου. Σημειώνεται ότι αυτό το μέτρο ίσχυε πάντα, ωστόσο είχε «χαλαρώσει» τα τελευταία χρόνια και έτσι από αυτή την είσοδο έμπαιναν ακόμα και επισκέπτες.
- Στο εντευκτήριο της Βουλής θα εισέρχονται μόνον οι βουλευτές με την ειδική μαγνητική κάρτα που χρησιμοποιούν στις ψηφοφορίες.
- Τα όπλα τους, οι βουλευτές θα τα παραδίδουν στην είσοδο, θα φυλάσσονται σε ειδικό χώρο, ενώ θα τους παραδίδονται όταν αποχωρούν.
- Σε περίπτωση που αρνηθούν να παραδώσουν τα όπλα τους, η άρνησή τους θα καταγράφεται και ο φρούραρχος της Βουλής, κάθε 15 μέρες, θα παραδίδει τα ονόματά τους στον πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος θα τα δημοσιοποιεί στο τέλος κάθε μήνα.
λυκαβητος