8 Μαΐ 2013

Τούρκος πολιτικός: «Εξαφανίστε τον σταυρό από τη δικαστική αίθουσα»!

Πρόκειται για έναν λιτό ξύλινο σταυρό που κρέμεται πάνω από την είσοδο του δικαστηρίου του Μονάχου, όπου διεξάγεται η δίκη για την δολοφονία εννέα μεταναστώνκαι μιας αστυνομικού από νεοναζιστές στη Γερμανία. Το ενδιαφέρον που έχει....
εκφράσει η Τουρκία για την συγκεκριμένη διαδικασία έχει υπάρξει έντονο, μιας και πολλά από τα θύματα ήταν τουρκικής καταγωγής.
Οι τουρκικές «παρεμβάσεις» έφθασαν, μάλιστα, και στο σημείο να γίνονται υποδείξεις ως προς την διαρρύθμιση της δικαστικής αίθουσας.
Συγκεκριμένα, μετά την πρώτη ημέρα της διαδικασίας, ο Τούρκος πολιτικός, Mahmut Tanal, βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος «CHP» και μέλος της τουρκικής αντιπροσωπείας που επιθεωρεί τα δρώμενα, δήλωσε στην εφημερίδα BILD:
«Τα θρησκευτικά σύμβολα δεν έχουν καμία θέση σε ένα κράτος δικαίου. Ο σταυρός αποτελεί απειλή για τους μη χριστιανούς. Ο σταυρός θα πρέπει να εξαφανισθεί αμέσως».
Να σημειωθεί ότι στη Γερμανία είναι γενικά επιτρεπτή η τοποθέτηση χριστιανικών σταυρών στις δικαστικές αίθουσες, ενώ η σχετική κρίση, σύμφωνα με απόφαση του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου από το έτος 1973, εναπόκειται στο Δικαστήριο ή τον επιτόπιο Πρόεδρό του.
 http://ysterografa.gr