31 Μαΐ 2013

Δεν επιλεγουμε καρεκλες και αξιωματα αλλα μια θεση στην καρδια του καθε ΕΛΛΗΝΑ

ΤΟΥ Μιχαλη Γαυγιωτακη.
Μια μικρή ιστορική αναδρομή της Ελληνικής συνταγματικής ιστορίας από την επανάσταση του 1821 μέχρι σήμερα βλέπουμε να έχουν ψηφιστεί και αναθεωρηθεί πολλά συντάγματα....

Αυτό μας μαρτυρεί δείχνοντας το πόσο ταραχώδη πολιτικό και συνταγματικό βίο της νεότερης ιστορίας μας έχουμε διανύσει. Δείχνει επίσης και τον αγώνα των Ελλήνων για Εθνική ενότητα και πολιτική ολοκλήρωση. Η διαρκής μεταβαλλόμενη πολιτική πραγματικότητα κρατούσε σε εγρήγορση και σε αγωνία όλους τους Έλληνες στο να διατηρήσουν την πλούσια πολιτική κληρονομιά τους.
Η εναλλαγή των πολιτικών κομμάτων στη διακυβέρνηση της χώρας από το 1974 και μετά είχε συμβάλει στο να εμπεδωθεί η ομαλότητα στο πολιτικό βίο. Ομαλότητα που τείνει να εκλείψει στις μέρες μας προσφέροντας ευκαιριακές λύσεις φτωχού περιεχομένου σε αξίες με ιδεολογικά μανιφέστα κάθε μορφής και κάθε λογικής.
Η καχυποψία των πολιτών απέναντι στους πολιτικούς στέκεται ορθά και ολοένα βαθαίνει ανοίγοντας το χάσμα της επικοινωνίας μεταξύ των.Αντι να θίγεται η ουσία των κοινωνικών και πολιτικών προβλημάτων η <<ξύλινη γλώσσα>> ζει και βασιλεύει στις πολιτικές συζητήσεις χωρίς νόημα ορφανή από λύσεις ,όραμα , και ελπίδα.
Έχοντας πλήρη γνώση της κατάστασης που έχει περιέλθει η Ελληνική κοινωνία με την άνευ λόγου καταστροφική πολιτική που εφαρμόζεται, τολμούμε και επιλέγουμε τη στρατηγική αυτή που θα μας βγάλει από το αδιέξοδο διατηρώντας τις αξίες , τις αρχές , και τα ιδανικά που χαρακτηρίζουν το κάθε Έλληνα απανταχού της γης.
Η Νέα ΜΕΡΑ δεν έρχεται ως σημαιοφόρος επίλυσης πολιτικών διαφορών και τόπο προσάρτησης ιδεολογικών αντιθέσεων , έρχεται απλώς ως παραστάτης νέων πολιτικών ιδεών εμπνέοντας τον ιερό πόθο να απαλλάξει τους Έλληνες από τη μιζέρια προτάσσοντας λύσεις στα πραγματικά καθημερινά προβλήματα της κοινωνίας και όχι τεχνικές επικάλυψης προσφέροντας πρόσκαιρη ευφορία.
Η Νέα ΜΕΡΑ γεννήθηκε όχι για να εξυπηρετήσει τη συνέχεια ενός πολιτικού συστήματος που σιγά σιγά αργοσβήνει , αλλά για να ζωντανέψει το πόθο και τις ελπίδες ενός περήφανου λαού μέσα από τα αποκαΐδια της στείρας απανθρακωμένης πολιτικής νοοτροπίας. Υπάρχουμε ισότιμα , τολμούμε με θάρρος και όπου χρειαστεί με πάθος όχι γιατί είμαστε πολλοί, αλλά γιατί είμαστε λίγοι και θέλουμε να γίνουμε ακουστοί και όχι βαρετοί.
Η Νέα ΜΕΡΑ δεν γεννήθηκε με ιδεολογικό υπόβαθρο στηριζόμενο σε επαναστάσεις και στα αμφιλεγόμενα επαναστατικά συνθήματα, αλλά με υπόβαθρο κοινωνικό , ανθρωπιστικό με γνώμονα τον άνθρωπο και τη συνέχεια του Ελληνισμού.
Πολιτικό μας σύνθημα είναι η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ αυτή που υπηρετεί και όχι αυτή που υπηρετείται κάτω από συνθήκες ελεγχόμενης πίεσης εγχώριων και ξένων συμφερόντων.
Κεντρική Αρχή μας είναι η ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ αυτή που έχει ως γνώμονα πάντα το κοινό συμφέρον και όχι αυτή που προτάσσει χωρίς ενδοιασμούς το συμφέρον του κόμματος και των μελών του.
Ιδεολογικό χαρακτηριστικό μας είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ και όχι οι αρετές της πολιτικής κουλτούρας που συντρόφευαν έως σήμερα τα πολιτικά κόμματα αφανίζοντας όχι μόνο τις διαφορές των ιδεολογημάτων τους, αλλά και τις όποιες ιστορικές πολιτικές διαδρομές από τη γέννηση τους.
Η ιδεολογική μας ταυτότητα είναι η ΑΝΘΡΩΠΙΑ αυτή που λείπει εδώ και καιρό από τα κόμματα που μας εκπροσωπούν , αυτή που ισχυροποιεί την ύπαρξη μας ως ΑΝΘΡΩΠΟ ισότιμο δίπλα στον άλλο, και όχι αυτή που διαχωρίζει ταξικά στιγματίζοντας μας. Δεν επιλέγουμε δρόμο εύκολο για να κρύψουμε τις όποιες αδυναμίες μας, αλλά το δύσκολο για να δουλέψουμε να αξιολογηθούμε και να κερδίσουμε όχι μια καρέκλα, όχι κάποιο αξίωμα αλλά μια θέση στη καρδιά του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας.