ΕΧΕΙ χασει την μπαλα ο Σαμαρας και ψαχνει σωσιβιο....
Μπορεί οι προσυνεδριακές διαδικασίες για το Συνέδριο της Ν.Δ. που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου να είναι μάλλον υποτονικές, ωστόσο το επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά μοιάζει να επενδύει σημαντικά στο τριήμερο συνέδριο του κόμματος καθώς....
επιδιώκει να το χρησιμοποιήσει ως πολιτικό και επικοινωνιακό εφαλτήριο.
Το όνομα μπορεί να μην αλλάζει (σ.σ. αν και θα ήταν μία λύση για το πνιγμένο στα χρέη κόμμα που ίδρυσε ο Κ. Καραμανλής) αλλά η Ν.Δ. όπως τη γνωρίζουμε θα επιδιωχθεί να φανεί ότι αλλάζει.
Τόσο οργανωτικά, αν και οι εποχές δεν προσφέρονται, όσο – κυρίως – πολιτικά μέσω των στελεχών που θα εμφανιστούν να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα Σαμαρά για τη συγκρότηση ενός φιλοευρωπαϊκού μετώπου.
Εδώ και μήνες, συνεργάτες του Πρωθυπουργού επιμένουν ότι η διεύρυνση του κόμματος δεν θα αφορά μόνον στελέχη της δεξιάς που αποχώρησαν. Άλλωστε, οι αναμενόμενες πλέον επιστροφές των Κ. Μαρκόπουλου και Θ. Σολδάτου λίγα μπορούν να προσφέρουν σε επίπεδο ουσίας και εντυπώσεων. Αντιθέτως, οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι η διεύρυνση θα αφορά στελέχη από πολλούς χώρους ακόμη και από το «ιστορικό ΠΑΣΟΚ», σε μία εμφανή προσπάθεια του κ. Σαμαρά να διεμβολίσει τον άλλοτε κραταιό χώρο, να καλύψει με τη Ν.Δ. το «ορφανό» σήμερα χώρο του κέντρου και να αντισταθεί επικοινωνιακά στην επέκταση του ΣΥΡΙΖΑ.
Η επιλογή του Βαγγέλη Παπαχρήστου ως αναπληρωτή εκπροσώπου της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ, σηματοδοτεί για πολλούς αυτή ακριβώς την επιδίωξη του Αντ. Σαμαρά, μαζί με την προσπάθειά του να σηματοδοτήσει το τέλος της διάκρισης μεταξύ μνημονιακών και αντιμνημονιακών και να μεταφέρει την πολιτική αντιπαράθεση σε πεδία προδήλως πιο θετικά για την κυβέρνηση. Ο «παπανδρεϊκός» Βαγγέλης Παπαχρήστος, γιός επίσης βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, διεγράφη το 2010 από τον Γιώργο Παπανδρέου και έκτοτε έμεινε εκτός κομματικών μηχανισμών αλλά σταθερά σε αντιμνημονιακή λογική. Η επιλογή του προκάλεσε αίσθηση ακριβώς για το λόγο ότι ο Παπαχρήστος δεν μετέβαλλε στάση έναντι του Μνημονίου.
Ήδη στα πολιτικά γραφεία έχει ανοίξει η συζήτηση για τις πιθανές επόμενες κινήσεις του κ. Σαμαρά, ο οποίος εμφανώς επιχειρεί να υπερκεράσει, τα σημερινά πολιτικά δεδομένα. Άλλωστε, εκτός από το Συνέδριο, ο Πρωθυπουργός έχει στα χέρια του και το χαρτί του ανασχηματισμού που, επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάδειξη – ενσωμάτωση στελεχών που δεν βρίσκονται στα στενά όρια της Ν.Δ. Υπό ορισμένες προϋποθέσεις, ωστόσο. Αφενός οι κινήσεις Σαμαρά να μην προκαλέσουν την αντίδραση Βενιζέλου, εφόσον κρίνει ότι επί της ουσίας ο Πρωθυπουργός στοχεύει πλέον ευθέως στο πάλαι ποτέ πράσινο ακροατήριο. Αφετέρου δε οι όροι της διεύρυνσης να «καλύπτουν» και τους εντός τειχών νεοδημοκράτες κάποιοι εκ των οποίων εμφανίζονται αρνητικοί στο ενδεχόμενο το κόμμα του να φορτωθεί τα «βαρίδια» του ΠΑΣΟΚ άλλοι δε αναμένουν πώς και πώς την υπουργοποίηση ή μία θέση ευθύνης στην κρατική μηχανή και επουδενί επιθυμούν να δουν να τους υπερφαλλαγγίζουν οι νέες μεταγραφές.
 http://www.matrix24.gr