17 Μαΐ 2013

ΑΘΩΟΣ Ο ΚΑΛΟΓΥΜΝΑΣΜΕΝΟΣ ΑΛΒΑΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕ Ο ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΟΤΙ ΕΙΣΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΛΕΨΕ

Αθώος κρίθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ο 29χρονος καλογυμνασμένος Αλβανός ο οποίος κατηγορούνταν ότι την νύχτα της 13ης Αυγούστου 2011, είχε πηδήξει σαν σκιά σε πολυτελές μπανγκαλόου στο οποίο διέμενε η οικογένεια του τότε .....
κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή και του είχε κλέψει ένα I-POD. Στη δίκη δεν προσήλθαν οι μάρτυρες κατηγορίας. Δηλαδή, ο Πεταλωτής, η σύζυγος και η κόρη.
ΤΙ ΕΙΧΕ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟΤΕ
Γελάει όλη η Ρόδος με την κωμικοτραγική αστυνομική ιστορία που παραπέμπει σε υπόθεση ελληνικής ταινίας του 1960, με πρωταγωνιστές τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Πεταλωτή, που εμφανίζεται ως θύμα κλοπής, και έναν 27χρονο καλογυμνασμένο Αλβανό μάγειρα πεντάστερου ξενοδοχείου, που φέρεται να μπούκαρε ξημερώματα σαν το φάντασμα στο πολυτελές μπανγκαλόου που διέμενε ο υπουργός για να βουτήξει ένα... iPod. Η υπόθεση -περιέργως- έγινε προσπάθεια να κρατηθεί μυστική για να αποφευχθεί το σκάνδαλο, αφού τόσο στο κατηγορητήριο εναντίον του Αλβανού, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα πάνω από 19 χρόνια, όσο και στο διαβιβαστικό της δικογραφίας ο υφυπουργός Δικαιοσύνης αναφέρεται ως «σύζυγος Κλεοπάτρας Στογιαννίδου», γνωστής συμβολαιογράφου της Κομοτηνής.
Σύμφωνα με στοιχεία της προανάκρισης, ο κ. Πεταλωτής διέμενε μαζί με τη σύζυγό του και τη 14χρονη κόρη του στο υπ' αριθμ. 5197 δωμάτιο του πολυτελούς Atrium Prestige Hotel στη Λαχανιά. Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, εξεταζόμενος ως μάρτυρας (καθώς και δύο αστυνομικοί ως προανακριτικοί υπάλληλοι), κατέθεσε ότι τη 13η Αυγούστου και περί ώραν 02.30 αυτός και η οικογένειά του πήγαν στο δωμάτιό τους για να κοιμηθούν. Περίπου στις 03.10 ξύπνησε και είδε στο μισοσκόταδο έναν άνθρωπο με άσπρο μαγιό, να είναι σκυμμένος πάνω στην κονσόλα της τηλεόρασης και να ψαχουλεύει τσαντάκια της κόρης του. Αμέσως, όπως κατέθεσε, σηκώθηκε από το κρεβάτι φωνάζοντας. Το άγνωστο άτομο οπισθοχώρησε και προσπάθησε να φύγει.
Οταν έφτασε κοντά του, έξω από το δωμάτιο, γύρισε, όπως είπε, και σήκωσε το χέρι του για να τον χτυπήσει. Τότε είδε ότι κρατούσε το iPod. Ο δράστης τράπηκε σε φυγή. Κατεβαίνοντας με ορμή τις σκάλες προς τον κάτω όροφο του διαμερίσματος, άκουσε θόρυβο από την πτώση του στο κλιμακοστάσιο και μια κραυγή πόνου. Στη συνέχεια στη ρεσεψιόν αλλά και στις Αρχές είπε ότι ο δράστης, όπως μπόρεσε να διακρίνει, ήταν κάτω των 30 ετών, ευκίνητος, γυμνασμένος, «με πόδια ποδοσφαιριστή», κοντά μαλλιά και έντονο βλέμμα, στρογγυλό πρόσωπο, ύψος γύρω στο 1,80, φωνή δυνατή και βραχνή.
Οι αστυνομικοί τού επέδειξαν φωτογραφίες ύποπτων ατόμων -κυρίως του προσωπικού- και ξεχώρισε αυτή του 27χρονου. Οταν τον είδε από κοντά, τον αναγνώρισε και πάλι ως τον δράστη της κλοπής.
Ο αλλοδαπός όμως καταθέτει διαφορετικά περιστατικά, προβάλλοντας ισχυρό άλλοθι. Λέει ότι με άλλους συναδέλφους του βρίσκονταν μετά το πέρας της εργασίας τους στο pool bar του ξενοδοχείου μέχρι περίπου τις 03.00 η ώρα και ότι ακολούθως μετέβη στο Γεννάδι και πέρασε το υπόλοιπο της νύχτας μαζί με φίλη του. Στις 8.30 το πρωί πήγε στο ξενοδοχείο για να ξαναπιάσει εργασία. Σε έρευνα πάντως στο δωμάτιό του και στην οικία της συντρόφου του δεν βρέθηκε το κλαπέν iPod.
Ο 27χρονος θα παραπεμφθεί τελικά σε δίκη ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου στις 2 Σεπτεμβρίου 2011 (τακτική δικάσιμος), ενώ με απόφαση που εξέδωσε την Παρασκευή το Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου έγιναν δεκτές οι αντιρρήσεις του κατά της αποφάσεως απέλασης και κράτησής του αλλά και της εγγραφής του στον Εθνικό Κατάλογο Ανεπιθύμητων.
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2011
 http://www.makeleio.gr