21 Μαΐ 2013

Απίστευτο: Κάλεσαν τον Διοικητή να καταθέσει και έστειλε τους βοηθούς του

Με τον ισχυρισμό ότι είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικας, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης απέφυγε για δεύτερη κατά συνέχεια μέρα να παραστεί σε συνεδρία κοινοβουλευτικής επιτροπής. Αυτή τη φορά της Επιτροπής Θεσμών που ...
διερευνά το σκάνδαλο με τις ατασθαλίες των τραπεζών και τα αίτια που οδήγησαν στο κούρεμα των καταθέσεων. Στην Επιτροπή είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί ο ισχυρισμός ότι ο διοικητής της Κεντρικής παραπληροφόρησε ή απέκρυψε στοιχεία σε σχέση με τους όρους εντολής του οίκου Alvarez & Marsal.

Φανερά ενοχλημένος παρουσιάστηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών, Δημήτρης Συλλούρης από τη στάση του διοικητή. Απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους της ΚΤ, ανέφερε «ελπίζουμε κάποια στιγμή να μας κάνει την τιμή ο Πανίκος Δημητριάδης και να παρευρεθεί σε μία από τις συνεδρίες».

Στη συνεδρία, που άρχισε λίγο μετά τις 9.00, έχει γίνει τo αδιαχώρητο, καθώς διεξάγεται στην παρουσία μελών όλων των προηγούμενων διοικητικών συμβουλίων, των τραπεζών, Κύπρου και Λαϊκής, ενώ παρόν είναι και ο Γενικός Εισαγγελέας, Πέτρος Κληρίδης.

alithia.com.cy