11 Μαΐ 2013

Η Λυρική κατεβαίνει στο…Σύνταγμα

http://www.artsandthecity.gr
Σ΄έναν απρόσμενο χώρο, στο μετρό του Συντάγματος θα βρεθεί και πάλι η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζοντας, αυτή τη φορά, μια ολόκληρη όπερα! Ο λόγος για τη «La Boheme» του Πουτσίνι που θα παρουσιαστεί την Κυριακή 12 Μαΐου (στις 18.00) στον χώρο ....
πολλαπλών χρήσεων του σταθμού, στο πλαίσιο του προγράμματος «Οπερα της Βαλίτσας» το οποίο στηρίζει με χορηγία του το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Το εν λόγω πρόγραμμα το οποίο έχει ήδη γνωρίσει σημαντική απήχηση, ταξιδεύει σε απρόσμενους χώρους όπως πνευματικά κέντρα και μουσεία, με τη συμμετοχή λυρικών τραγουδιστών, μ΄ ένα πιάνο αντί για ορχήστρα, και όλα τα σκηνικά σε... μια βαλίτσα!

Εν προκειμένω τη σκηνοθεσία της "La Boheme" υπογράφει ο Ισίδωρος Σιδέρης ο οποίος σημειώνει πως στη συγκεκριμένη περίπτωση «η ένταση της μουσικής βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με την πυρετώδη ένταση και την πυκνότητα της παράστασης». Τη μουσική διδασκαλία και συνοδεία της παράστασης έχει αναλάβει ο Φρίξος Μόρτζος και ερμηνεύουν οι: Γιάννης Χριστόπουλος (Ροντόλφο), Αννα Στυλιανάκη (Μιμή), Χάρης Ανδριανός (Μαρτσέλο), Μαρία Κόκκα (Μουζέτα) και άλλοι.