31 Μαΐ 2013

ΞΕΣΑΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ:ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ!

Μ'ένα κατάπτυστο κείμενο ο "Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης" καταγγέλει το ελληνικό κράτος ότι δεν...σέβεται την συνθήκη της Λωζάνης! O πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης Τανέρ Μουσταφάογλου δημοσίευσε δελτίο τύπου που...
παραθέτει τα θέματα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης. Στο δελτίο τύπου όπου υπογραμμίζεται πως κάποια μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης είναι αντίθετα με την συνθήκη της Λοζάννης, και ότι ο νόμος των ¨240 ιμάμηδων¨ είναι αντίθετος με την θρησκευτική πίστη και ελευθερία της μειονότητας , αναφέρονται τα εξής :
¨ Όπως είναι γνωστό η συνθήκη ειρήνης της Λοζάννης και όλες οι συνθήκες μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, εγγυώνται την εκ μέρους του ελληνικού κράτους συντήρηση και διδασκαλία της ισλαμικής θρησκείας και των κανόνων της στην Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης.
Με την χούντα του 1967 η Τουρκομουσουλμανική Μειονότητα Δυτικής Θράκης άρχισε να βιώνει προβλήματα και στις θρησκευτικές της ελευθερίες όπως και σε όλα τα μειονοτικά δικαιώματα. Ο νόμος αυτός με την επωνυμία ¨νόμος των 240 ιμάμηδων¨ πέρασε από την βουλή στις 5-7 Φεβρουαρίου 2007. Καθώς όμως ο νόμος αυτός δεν ήταν σύμφωνος με την θρησκευτική πίστη και τις ελευθερίες των μειονοτικών, αλλά και με την συνθήκη της Λοζάννης, μετά από μεγάλες αντιδράσεις των μειονοτικών φορέων και συλλόγων της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, τέθηκε στο περίμενε.
Ως Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης είχαμε αναφέρει πως η δήλωση του ελληνικού κράτους πως θα διόριζε και θα πλήρωνε 240 θρησκευτικούς όπως με τις μουφτείες σε Διδυμότειχο, Κομοτηνή και Ξάνθη, σημαίνει ξεκάθαρα πως δεν αναγνωρίζει την συνθήκη της Λοζάννης.
http://www.makeleio.gr