22 Μαΐ 2013

Οι κοπιαστικές υπερωρίες του κ. Ροντούλη

Η οικονομική κατάσταση των Ελλήνων είναι δραματική. Φόροι, χαράτσια, μειώσεις μισθών και συντάξεων συρρικνώνουν συνεχώς το εισόδημά του με αποτέλεσμα να αδυνατεί να εξασφαλίσει ακόμα και τα απαραίτητα για τη διατροφή του. ...


Αυτά για τους ταπεινούς Έλληνες γιατί οι επονομαζόμενοι και πατέρες του Έθνους ακόμα και αν είναι πρώην βουλευτές τρόπο βρίσκουν για να βολευτούν...Τελευταίο τρανταχτό παράδειγμα αυτό του πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ και πρώην υπουργού στην κυβέρνηση  Παπαδήμου Αστέριου Ροντούλη.

Τι έκανε λοιπόν ο κ. Ροντούλης; Ο πρώην βουλευτής που ψήφιζε αβίαστα τα μνημόνια φτώχειας του ελληνικού λαού στο όνομα του εξορθολογισμού της ελληνικής οικονομίας φρόντισε να βολευτεί πίσω από την ιδιότητα του εκπαιδευτικού που κατέχει όχι φυσικά επιστρέφοντας στην οργανική του θέση αλλά με απόσπαση σε γραφείο βουλευτών.

Η ιστορία έχει λοιπόν ως εξής. Όταν στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 ο ΛΑΟΣ δεν εξασφάλισε το ποσοστό εισόδου στη Βουλή και συνεπώς δεν εξέλεξε κανένα βουλευτή ο κ. Ροντούλης δεν επέστρεψε στην θέση του εκπαιδευτικού στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Κοζάνης αλλά ζήτησε απόσπαση στα γραφεία του κόμματός του.

Έτσι ο κ. Ροντούλης εξασφάλισε και το μισθό του αλλά και την παραμονή του στην Αθήνα ώστε να βρίσκεται κοντά στις πολιτικές εξελίξεις που με συνέπεια τόσα χρόνια υπηρετούσε.

Τα καθήκοντά του όμως ήταν τόσο σοβαρά και σημαντικά που απαιτούσαν πολύωρη εργασία υπερωριακή πολλές φορές και φυσικά με το αζημίωτο. Έτσι από τον Σεπτέμβριο του 2012 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2013 ο κ. Ροντούλης όπως μπορείτε να δείτε και στα σχετικά έγγραφα έλαβε το ποσό των 1354 ευρώ για υπερωριακή εργασία.
 
Ποσό που σίγουρα δεν ρίχνει έξω τον προϋπολογισμό αλλά προκαλεί το κοινό αίσθημα του Έλληνα που ταυτόχρονα του έχουν κοπεί δώρα, επιδόματα και οι πληρωμένη υπερωρία είναι άγνωστη για εκείνον λέξη.

Ο κ. Ροντούλης τον Φεβρουάριο τα έσπασε με το κόμμα του ΛΑΟΣ και έτσι η απόσπασή του ανεκλήθη την 1η Μαρτίου. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι αν ο κ. Ροντούλης επέστρεψε στην οργανική του θέση η αναζητά νέα «επαγγελματική» στέγη...

Εδώ πάντως πρέπει να σημειωθεί πως ο κ. Ροντούλης η απόσπασή  του και οι υπερωρίες του είναι μια σταγόνα στον ωκεανό φυσικά,  καθώς δεν είναι ο μόνος εκπαιδευτικός αποσπασμένος σε κομματικά-πολιτικά-βουλευτικά-υπουργικά και όλα τα συναφή γραφεία.

E.Σ.