9 Μαΐ 2013

Νέα ΜΕΡΑ: «Για μια Ευρώπη με Ισοτιμία και Αλληλεγγύη, για μια Ευρώπη των Λαών»

Ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του Κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ» κ. Θύμιος Δρόσος, με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Συμπληρώνονται σήμερα 63 χρόνια από...
τότε που ο Ρόμπερτ Σούμαν, εμπνευσμένος από την ευρωπαϊκή ιδέα του Ζαν Μονέ, με την διακήρυξη του  έθεσε τα θεμέλια της Ενωμένης Ευρώπης.
Από τότε έγιναν πολλά και σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης με κορυφαίο σταθμό την Οικονομική και Νομισματική Ενοποίηση της Ευρώπης.
Παρά τις κατά καιρούς διευρύνσεις της Ε.Ε με την είσοδο νέων κρατών μελών, παρατηρείται σημαντική υστέρηση στην πορεία για μια πραγματική οικονομική ενοποίηση και την ολοκλήρωση των πολιτικών θεσμών του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.
Η σημερινή Ευρώπη της ύφεσης και της ανεργίας που πλήττει ιδιαίτερα τον Ευρωπαϊκό Νότο, υποταγμένη στο νέο γερμανικό ηγεμονισμό, έχει απομακρυνθεί από την Ευρώπη που οραματίστηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Την Ευρώπη του Σμιτ και του Κολ, του Ζισκάρ Ντ'εστέν και του Μιτεράν.
Η «Νέα ΜΕΡΑ», με σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό, παρακολουθεί  με ενδιαφέρον και σκεπτικισμό τις εξελίξεις στην Ενωμένη Ευρώπη και την Ευρωζώνη, και θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να επανέλθει η Ευρώπη στις αρχές και τις αξίες που οραματίστηκαν οι ιδρυτές της. Για μια Ευρώπη με Ισοτιμία και Αλληλεγγύη μεταξύ των εταίρων της, για μια Ευρώπη των Λαών.»