3 Μαΐ 2013

Νέα Μέρα: «Δικαίωμα του Πολίτη και προϋπόθεση της Δημοκρατίας η Ελευθεροτυπία –στηρίζουμε τους Επαγγελματίες Δημοσιογράφους στον αγώνα τους εναντίον της κομματικοποίησης της ενημέρωσης»

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Ελευθεροτυπίας που εορτάζεται παγκοσμίως την 3η Μαΐου, από το Γραφείο Τύπου της Νέας Μέρας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Η αφιερωμένη στην Ελευθεροτυπία ημέρα, αυτή τη χρονιά, για τον Ορθόδοξο Ελληνισμό, είναι Μεγάλη Παρασκευή!
Καταλυτικός συμβολισμός για την χώρα μας πού ...
βρίσκεται  στην 84η  θέση , καταγράφοντας πτώση 14 θέσεων από το 2012 ενώ και μεταξύ  2009 -2010 είχε πτώση 35 θέσεων-από την 35η στην 70η .
Η Ελευθεροτυπία  η Ισηγορία και το Δικαίωμα όλων των  Πολιτών στην ενημέρωση είναι πρωταρχικής σημασίας για την λειτουργία της Δημοκρατίας και σήμερα, υπό τις κρίσιμες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία.

Η ευθύνη των Επαγγελματιών Δημοσιογράφων είναι μεγάλη, όπως και της Κοινωνίας που πρέπει να διεκδικήσει  ΜΜΕ έξω από το σύστημα διαπλοκής και εξουσίας που κατασκευάσθηκε με ευθύνη, κυρίως, του πολιτικού συστήματος, κατά την μεταπολίτευση , με τα γνωστά, τραγικά, για όλους μας,  αποτελέσματα.
Έχει καταστεί επιτακτική η ανάγκη να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε η ενημέρωση στην χώρα μας να λειτουργήσει με διαφάνεια και σεβασμό για όλους και κυρίως  για την Κοινωνία. Φαινόμενα  σαν και αυτά που παρακολουθούμε στον χώρο της ενημέρωσης είναι ανάγκη να εκλείψουν. Η  κομματικοποίηση της ενημέρωσης και η σύνδεσή της με συμφέροντα καθοδήγησης του Ελληνικού Λαού πρέπει να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά.
Η Νέα Μέρα πιστεύει πώς μέσα από διάλογο και συστράτευση όλων  των Κοινωνικών Φορέων, με πρωτοβουλία των Επαγγελματικών Δημοσιογραφικών Ενώσεων, πρέπει να τεθούν οι βάσεις, ώστε  οι Πολίτες να μπορούν να ενημερώνονται και να πληροφορούνται υπό καθεστώς  Ελευθερίας και Διαφάνειας.