27 Μαΐ 2013

Εφιάλτης λουκέτων στις μεταποιητικές της Β. Ελλάδας

Για κίνδυνο αφανισμού εκατοντάδων μεταποιητικών επιχειρήσεων της Βόρειας Ελλάδας, λόγω της απόφασης της Ευρωπαϊκής Ενωσης να κηρύξει παράνομες τις κρατικές ενισχύσεις που δίνονταν στις επιχειρήσεις της ελληνικής περιφέρειας από το....
1993 έως και το 2005, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ Νίκος Πέντζος.

«Αυτό το θέμα μάς έχει κυριολεκτικά αναστατώσει. Τα κίνητρα τα θέσπισε η ίδια η πολιτεία και αυτή είναι που έδωσε τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις μας να κάνουν νόμιμη χρήση τους. Επιπλέον, και το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα και συστήνει Κεντρική Μονάδα Κρατικών Ενισχύσεων και το οποίο ορίζει τη διαδικασία ανάκτησης των «παράνομων» κρατικών ενισχύσεων, θεωρούμε ότι με βεβαιότητα οδηγεί στο κλείσιμο πληθώρα επιχειρήσεων της ελληνικής περιφέρειας και ειδικά της Βόρειας Ελλάδας», είπε. Ο κ. Πέντζος έκανε λόγο για άδικη και παράλογη απόφαση, καλώντας τον υπουργό να παρέμβει για την ανατροπή της, καθώς, όπως είπε, σε διαφορετική περίπτωση θα συρρικνωθεί περαιτέρω η μεταποιητική βάση της χώρας, και ειδικά της περιφέρειας, με επιπλέον δραματικές επιπτώσεις στην ανεργία.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε καθησυχαστικός, λέγοντας ότι θα χτιστούν νομικά επιχειρήματα (σε συνεργασία με τους νομικούς συμβούλους του ΥΠΟΙΚ) για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που ανέκυψε με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

karfitsa.gr